У Кривому Розі судитимуть «кримінального авторитета» та його спільників — прокуратура

У Кривому Розі судитимуть «кримінального авторитета» та його спільників — прокуратура

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратруа

У Кривому Розі судитимуть «кримінального авторитета» та його трьох спільників у поширенні злочинного впливу та вимаганні від підприємця неіснуючого боргу.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

До суду направлено обвинувальний акт стосовно «кримінального авторитету» та його трьох спільників у поширенні злочинного впливу та вимаганні від підприємця неіснуючого боргу (ч. 1 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-3, ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, «авторитет» встановлював та поширював злочинний вплив через довірених осіб на території міста Кривий Ріг та Криворізького району, обкладав підприємців — фермерів даниною для матеріального забезпечення, в тому числі осіб, які відбувають покарання у місцях несвободи.

У жовтні 2020 року до підозрюваного звернулася громадянка з проханням за грошову винагороду стягнути з підприємця неіснуючий борг у 10 тисяч доларів США.

Залучивши двох довірених осіб, смотрящий протягом тривалого часу вимагав у потерпілого грошові кошти у сумі 30 тисяч доларів США для погашення «боргу» та поповнення «воровського общаку», погрожуючи застосуванням фізичного насильства.

Під час чергової зустрічі його спільники нанесли підприємцю декілька ударів ножем, спричинивши легкі тілесні ушкодження. Побоюючись за власне життя, потерпілий передав частину коштів у розмірі 85 тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцем їх мешкання та авто правоохоронними органами вилучено грошові кошти, банківські картки, зброю, мобільні телефони, чорнові записи тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Оперативний супровід – управлінням СБ України у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на наш telegram-канал


Коментарі (11)

DianаDi

17:52, 07 лютого 2022

Таких выродков нужно сразу кончать без суда и следствия! А ТАКИХ ВЫРОДКОВ ПОЛНО В ВИЛКУЛЬСКОМ ГОРИСПОЛКОМЕ

Final Cut 4,30

00:06, 08 лютого 2022

Ты мабудь там працюешь))

Stranger_by_Night

11:01, 08 лютого 2022

Думаешь что в шевчиковском горисполкоме их было бы меньше ? Все эти кпысы легко и без проблем переобуются и будут дербанить дальше. Надо менять систему, а не девок в борделе

ВК

18:41, 07 лютого 2022

Не из хероев???

зеленый осел

19:08, 07 лютого 2022

как не херой? бандюкович укрозольдатен

Ирбис

20:17, 07 лютого 2022

Неужели деньги стоят человеческой жизни, с каких это пор какие-то бумажки дороже человека стали.

Дима7965

22:20, 07 лютого 2022

Верните смертную казнь и наступит порядок

Stranger_by_Night

10:56, 08 лютого 2022

Когда будут судить офшорную крысу Зелю, за уклонение от налогов ?

jint

18:10, 08 лютого 2022

Зеленого пса судить однозначно!
В криворожское никому ***не нужное *** собираются вгатить миллиард бабла..! Сколько будет украдено , есть график разворовывания?
Сколько новых трамваев, троллейбусов, автобусов можно за эти деньги купить? Сколько больниц отремонтировать, построить? Выделить на больных детей?
Но в планы беспардонного, циничного воровства европейских траншей и кредитов зелеными ***- такая концепция не вписывается. В конечном итоге, стоимость «реконструкций» криворожского аэро-сарая зелеными дегенератами, обойдется нации в астрономическую сумму 100 триллионов долларов. На фоне раздолбанных ржавых трамваев, обшарпанных больниц с кладбищами и пенсов роящихся в помойках…
То же будет с профессиональной армией. Вэрховное шобло разворует все, пейсатый фуфел с мешками долларов *** на свою историческую родину, а нам останутся кошерные мослы, обещанки криворожского осла и труп дохлого Вилкула с биркой в копытах: статус республиканского значения.

jint

18:12, 08 лютого 2022

ТОЛЬКО ЗА ОДНО ЭТО

Свынарчуков обвиняли в том, что они организовали снабжение контрабандой из московии запчастей, необходимых для ремонта танков. Да, запчасти обходились недешево. Прикрыв этот канал, Зеленский организовал канал поставок этих запчастей через третьи страны по цене, которая на порядок превышала цену от Свынарчуков и при этом запчасти оказались некачественным подлогом и не годились для установки на технику. Но это такое...
Главное, что не Вальцман.

jint

18:09, 08 лютого 2022

Судят НАСТОЯЩЕГО мера горада) а не вилкулский фуфел

Посилання скопійовано в буфер обміну