ЄБА: індекс інвестиційної привабливості України зріс

ЄБА: індекс інвестиційної привабливості України зріс

Фото: Gino Crescoli с сайта Pixabay

За перше півріччя індекс інвестиційної привабливості України зріс на 0, 44%. Раніше від був з 2,4, а тепер — 2,84. Це результати дослідження Європейської бізнес асоціації (далі - ЄБА).

Експерти асоціації вважають, що покращились настрої топ-менеджерів компаній, які входять до асоціації. Зокрема 32% опитаних стверджують, що інвестиційний клімат за останні 6 місяців покращився

“Європейська бізнес асоціація проводить аналіз інвестиційних настроїв в Україні з 2008 року. Мінекономіки зацікавлено в такому дослідженні, оскільки питання покращення інвестиційної привабливості України та розвиток інституційних механізмів захисту прав інвесторів є один з ключових пріоритетів Уряду та України”, —
говорить Перший заступник Міністра економіки України Володимир Гринюк.

У Криворізькому путівнику інвестора сказано, що обсяг прямих інвестицій, які надійшли до нашого міста із 23 країн світу, складає 1,9 мільярдів доларів США. Основні країни – інвестори — Німеччина, Кіпр, Нідерланди, Велика Британія.

Наприклад, у січні 2020 року Криворізька міська рад, КП «Швидкісний трамвай» та IFC підписали договір. IFC має надати кредит «Швидкісному трамваю» у розмірі 27 мільйонів євро під гарантії міської ради на придбання 50 одиниць трамваїв, реконструкцію трамвайних колій та благоустрій на вулиці Соборності.

Посилання скопійовано в буфер обміну