Криворіжці можуть взяти участь в онлайн-обговоренні Плану реалізації Нацстратегії безбар’єрності

Криворіжці можуть взяти участь в онлайн-обговоренні Плану реалізації Нацстратегії безбар’єрності

Фото: adm.dp.gov.ua

30 червня відбудеться онлайн-обговорення проєкту Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Нагадаємо, що 14 квітня на засіданні Кабінету Міністрів України було затверджено Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Її виконання обіцяє контролювати новостворена Ради безбар’єрності.

29 червня відбулося перше засіданні Ради безбар’єрності. На засіданні розглянули пріоритетні ініціативи від міністерств у кожному з шести напрямків безбар’єрності, які увійдуть до Плану заходів на 2021-2022 роки на виконання Нацстратегії. Зокрема:

  • Міністерство охорони здоров’я України планує до 2023 року впровадити Міжнародну класифікацію функціонування (МКФ). Ця реформа дасть змогу перейти від визначення обмежень людини до визначення її потенціалу та краще планувати послуги, лікувальні й реабілітаційні заходи для кожного, залежно від стану та захворювань.
  • Міністерство інфраструктури України на основі проведеного аудиту Міжнародного аеропорту «Бориспіль» розробить рекомендовані стандарти комфорту та безпеки для маломобільних груп населення, а також рекомендації щодо їхнього впровадження в усіх аеропортах України, а згодом – і на залізничних та автомобільних вокзалах.
  • Міністерство соціальної політики планує створити єдину інтернет-платформу для дистанційного отримання та доступу до всіх державних соціальних послуг для всіх груп населення. Наприклад, державні веб-сторінки мають бути адаптовані для осіб з порушеннями зору та слуху. Такі сторінки вже працюють на сайтах МОЗ, МЗС, поліції Києва.
Сьогодні і завтра триває громадське обговорення проекту Плану заходів.Представники громадських та благодійних організацій, аналітичних центрів, вітчизняні та міжнародні експерти з питань безбар’єрності, представники місцевого самоврядування зможуть взяти участь в обговореннях. Для цього необхідно зареєструватися через форму.



Посилання скопійовано в буфер обміну