Як працює велопатруль у Кривому Розі

Як працює велопатруль у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

Минулого тижня у Кривому Розі розпочали роботу велопатрулі.

Вони нестимуть службу у кількох парках Центрально-Міського та Металургійного районів, повідомляє сержант поліції Богдан Гаркуша. Він працює у велопатрулі третій рік. Богдан говорить, що любить спортивне навантаження і рух, тому велосипед в якості службового транспорту має для нього переваги перед автомобілем. Для копа важливо, що велосипедом можна дістатися у віддалені частини парків і скверів Кривого Рогу, туди, де автівка не проїде.

Інспектори Полку патрульної поліції кажуть, найчастіше на викликах та під час об’їзду території патрулювання доводиться стикатися з дрібним хуліганством та розпиттям алкоголю.Таким правопорушникам загрожує профілактична бесіда або адміністративний штраф. Найчастіше такі порушення трапляються у вихідні дні.

Зараз у велопарку поліції 10 велосипедів, які використовують 20 копів. Поліцейські працюють позмінно: два через два дні. Зміна триває з 10-ої до 20-ої години. Окрім велосипеда, патрульний має при собі вогнепальну зброю, сльозогінний газ, кайданки, камеру, рацію, робочий планшет, на який приходять виклики. Після зміни велосипеди “ночують” у боксах на території Полку.

Велопатруль реагує на всі правопорушення і випадки, що потребують втручання. Копи на велосипедах мають такі самі повноваження, як їх колеги на автівках. Так, наприклад, 6 червня патрульні врятували нетверезого чоловіка, який впав у водоймище на соцмісті.

За словами патрульних, містяни дуже позитивно ставляться до копів на велосипедах. Це підтверджують редакції «Першого Криворізького» і велоактивісти.

“Велопатруль більш мобільний і корисний, ніж автопатруль, особливо в приватному секторі, парках, скверах, дворах багатоповерхівок. Копи на велосипедах ближче до людей, тому викликають більше довіри. А ще від них в захваті діти!” — говорить співзасновниця ГО “Велокривбас” Анна Атаманчук.

Читайте також: Велосипед і Кривий Ріг: чи можуть вони співіснувати безпечно і дружньо


Коментарі (2)

Psichodozer

18:52, 08 червня 2021

теперь они подвести закладку даже в отдаленные уголки парков

Abebe

13:00, 09 червня 2021

Велы отстой, кста. Ашанбайки, заколхоженные наклейками. Уже вижу, как полицейский клацает передний переклюк что бы разогнаться хоть немного, а преступник уже пешком убежал. Мало того, там минус спина и колени будут, ибо на фото рамы маленькие. 17 дюймов типа. В велополицию берут только с ростом не выше 170, по ходу.

Посилання скопійовано в буфер обміну