Прес-реліз

Північний ГЗК зекономить 75% електроенергії на освітленні фабрики завдяки YASNO Efficiency

Північний ГЗК зекономить 75% електроенергії на освітленні фабрики завдяки YASNO Efficiency

Фото: Метінвест

На Північному гірничо-збагачувальному комбінаті (Кривий Ріг) Групи Метінвест енергосервісна компанія YASNO Efficiency модернізувала освітлення на фабриці дроблення №1. Майже 1000 енергоефективних LED-світильників дозволять заощадити 75% електроенергії на освітленні.

В рамках проєкту фахівці YASNO Efficiency разом зі спеціалістами фабрики замінили жарові та газорозрядні лампи на промислові світлодіодні світильники. Також було замінено застаріле захисно-комутаційне обладнання, прокладено 3,5 км нового кабелю, встановлено системи обліку та щити освітлення. Завдяки цим заходам на фабриці буде заощаджено 2 млн кВт?год електроенергії на рік. Це еквівалентно зниженню викидів СО2 на 1,9 тис. т на рік.

Крім суттєвої економії електроенергії встановлення нових світильників поліпшило умови праці за рахунок збільшення освітленості робочих місць у три рази.

«У cпівпраці з YASNO Efficiency на Північному ГЗК впроваджується комплекс заходів з підвищення енергоефективності. Крім модернізації освітлення на декількох об’єктах встановлені 9 нових перетворювачів частоти, що дозволяють економити 30% електроенергії для роботи насосів (близько 2 млн кВт?год на рік).

Крім того, наразі одразу у декількох адміністративно-побутових приміщеннях встановлюється автономне опалення та гаряче водопостачання. Ці енергоефективні заходи зроблять умови праці для наших співробітників ще безпечнішими та комфортнішими
», - підкреслив генеральний директор Північного ГЗК Андрій Скачков.





«Підвищення енергоефективності – це запорука енергозалежності як всієї країни, так і кожного окремого підприємства. Завдяки проєктам, що виконує YASNO Efficiency на умовах енергосервісу, компанії заощаджують від 25% до 90% електроенергії. Найбільша економія досягається за рахунок модернізації системи освітлення», - сказав директор YASNO Efficiency Сергій Чулков.

В цілому за 5 років YASNO Efficiency реалізував 80 енергозберігаючих проєктів, інвестувавши 500 млн грн. Екологічний ефект еквівалентний скороченню викидів на 140 тис. т СО2 на рік.



Коментарі (7)

Ирбис

13:18, 04 лютого 2021

От честно говорю, мне пофигу.

Шериф

13:28, 04 лютого 2021

Ахметов: Все прекрасно
Стоит упоминать об “аукционах щедрости” госкомпании НАЭК “Энергоатом”, у которой компании из орбиты Р.Ахметова нынешней осенью покупали электричество порой в два раза дешевле рыночной цены.
Часть купленной э/э использовалась на заводах “Метинвеста”, остальное — вероятно, перепродавалось другим потребителям по уже реальным рыночным ценам.
Очень рентабельный бизнес, если менеджмент одной из крупнейших госкомпаний великодушно готов забыть о собственных (точнее, государственных) заработках ради твоей мегасверхприбыли.

Rico

14:16, 04 лютого 2021

Ренат Леонидович одной своей фирмой сделал модернизацию другой своей фирме. Отлично. 5+!!!
А крышу на ЦПО-2 будут новую строить или с закрытого ЦПО-1 снимут? Как ни как 8 лет уже стоит.
А выбросы с того же ЦПО-2 снизят или и дальше будут травить народ?
А когда уже перестанут дыметь тепловозы на Воривке, Даманском и других жил. массивов? Или так и дальше будете пафос разгонять - типа мы поменяли лампочки и теперь они не портят воздух?
Задолбала эта показуха.

sandro1

22:23, 04 лютого 2021

Экономия и удобство лед освещения уже давно доказано и проверено. Лидеры рынка освещения длительный период используют данную технологию и спрос на изделия со светодиодными источниками освещения только растет с каждым годом

свeтик

00:08, 05 лютого 2021

Акция в моем боулинге! Если ты лысый приходи к нам 12 февраля и погоняй шары со скидкой 50%. Для остальных уникальная возможность погонять "лысого" бесплатно!)

Кривоi-ЦЕ-Рогатi

00:21, 05 лютого 2021

Убогость... Лампочки поменяли)) Молодцы, возьмите пирожок! А до этого какие были, что вольфрамовые лампы? Так они уже лет ДЕСЯТЬ во всём мире считаются НАГРЕВАТЕЛЬНЫМИ ПРИБОРАМИ))) ДОПЕРЛО!!!

AAlisa

01:19, 05 лютого 2021

140 тысяч выбросов в год - солидное число, как для уменьшения инвестициями; в европейских странах часто такого за 5 лет достигают

Посилання скопійовано в буфер обміну