ТОП-5 правил для грибників, - добірка «Першого Криворізького»

ТОП-5 правил для грибників, - добірка «Першого Криворізького»

Фото: Первый Криворожский

В Україні розпочався сезон грибів, деякі криворіжці їдуть на вихідні до лісів за містом, щоб зібрати гриби та насолодитися природою.

Зазначимо, що не варто збирати і вживати гриби тим, хто ніколи цього не робив. Тому що причиною отруєння можуть стати отруйні гриби, які схожі на їстівні.

Редакція «Першого Криворізького» у матеріалі нижче розповість правила, яких слід дотримуватися тим, хто зібрався збирати гриби:

  • Якщо ви сумніваєтеся в тому, що це за гриб, не беріть його.

  • Ні в якому разі не збирайте гриби вздовж дороги. Вони можуть містити солі важких металів та інші небезпечні речовини.

  • Не складайте урожай в целофанові пакети - так гриби швидко зів'януть.

  • Перш ніж покласти гриб до кошика, уважно огляньте його з усіх боків, ніжка повинна бути цілою.

  • Вдома переберіть гриби, ще раз уважно перегляньте кожен, почистіть і відваріть.

Нагадаємо, що фахівці радять готувати гриби протягом 8 годин після збирання. Інакше з часом вони зцементовуються й накопичують отруйні ефірні масла. Приготовлену страву краще вжити упродовж 6 годин.

Коментарі (3)

Ирбис

08:39, 20 жовтня 2020

Якщо ви сумніваєтеся в тому, що це гриб, не беріть його)

Белла

09:04, 20 жовтня 2020

Рисковые люди конечно эти грибники

katerinka

12:27, 20 жовтня 2020

Раньше во всех трамваях на кабине водителя висел большой плакат-В КРИВОМ РОГЕ СЪЕДОБНЫХ ГРИБОВ НЕТ!И это правильно,ибо даже в посадках за городом они не могут быть чистыми-по дорогам возле посадок проезжает множество машин.

Посилання скопійовано в буфер обміну