За рік збільшилася кількість смертельних випадків на підприємствах у Дніпропетровській області

За рік збільшилася кількість смертельних випадків на підприємствах у Дніпропетровській області

Фото: Ілюстративне фото "Перший Криворізький"

На підприємствах Кривого Рогу та області збільшилась кількість вирадків травмування працівників. Про це повідомляє Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Читайте також: Страшна трагедія на ГЗК в Кривому Розі: троє загиблих, є травмовані

В управлінні стверджують, що за 11 місяців 2018 року на металургійних та машинобудівних підприємствах спостерігається підвищення загального рівня виробничого травматизму, а саме: 116 випадків проти 112 випадків за минулий рік, з тяжкими наслідками 32 проти 24 випадків за минулий рік, в тому числі зі смертельними наслідками 6 випадків проти 3.

Також в управлінні, проаналізувавши усі випадки травмування, стверджують, що основні причини травматизму - це падіння (34 нещасних випадків проти 19 за попередній рік), в тому числі під час пересування (27 випадків) з висоти 7 випадків.

Читайте також: Співробітники підприємства, на якому смертельно травмувалися кріворожанкі, вважають, що були порушені умови праці

"Ці показники свідчать про незадовільний стан території підприємства особливо в зимовий час, і захаращеність виробничих приміщень на підприємствах. Такі нещасні випадки стались внаслідок грубих порушень трудової і виробничої дисципліни", - пишуть на офіційному сайті управління.

Також в період ожеледиці та снігових заметів на підприємствах металургійної та машинобудівної галузі зросла кількість травмуваних працівників внаслідок падіння під час пересування.

Читайте також: Через ожеледицю в Кривому Розі травмувалися десятки городян

"Такі нещасні випадки трапились внаслідок не виконання посадовими особами та працівниками запланованих на підприємствах заходів безпеки щодо підготовки роботи підприємств в осінньо-зимовий період, таких як вчасно не організовано роботи з прибирання снігово-льодяних утворень з посипанням пішохідних доріжок", - прокоментували в управлінні ситуацію зі зростанням кількості травмованих у зимовий період.

Керівникам та працівникам усіх підприємств у Головному управлінні Держпраці у Дніпропетровській області нагадали, про необхідність дотримання встановлених вимог промислової безпеки та охорони праці, які забезпечують збереження життя і здоров'я в процесі трудової діяльності.

Посилання скопійовано в буфер обміну