Про якість надання ВІЛ-послуг в області говорили і криворіжці

Про якість надання ВІЛ-послуг в області говорили і криворіжці

Фото: Первый Криворожский

У Дніпрі відбувся прес-брифінг «Поширення успішного досвіду пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг у Дніпропетровській області»

Днями відбувся прес-брифінг для журналістів Дніпропетровської області, зокрема міст Дніпра та Кривого Рогу, на якому були висвітлені результати реалізації пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг» у місті Кривий Ріг та Криворізькому районі та представлено плани щодо поширення даного досвіду на територію Дніпропетровської області. Проект впроваджується БО «Благодійне товариство «Мережа» м. Кривий Ріг» за підтримки проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».

Основними цілями проекту є:

1.Організація ефективного виявлення ВІЛ-інфекції з метою досягнення цілі ЮНЕЙДС до 2020 року:
·90% людей, які є ВІЛ-інфікованими, знають свій статус.

2.Забезпечення децентралізації та інтеграції актуальних ВІЛ-послуг з метою досягнення цілей ЮНЕЙДС до 2020 року:
·90% ВІЛ-інфікованих осіб отримують лікування;
·90% ВІЛ-інфікованих осіб, які отримують лікування, мають невизначений рівень вірусного навантаження.

    Головні завдання проекту:

    1.Надання технічної допомоги департаментам охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпровської міської ради у впровадженні актуальних ВІЛ-послуг в рамках реформи медичної галузі в Україні. Ці інновації сприятимуть досягненню цілей Стратегії ЮНЕЙДС щодо подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу
    2.Підтримка впровадження ВІЛ-послуг у закладах охорони здоров’я міста Дніпро, зокрема у тих, що надають первинну медичну допомогу.
    3.Організація навчання керівників закладів охорони здоров’я з питань сучасних тенденцій щодо протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу. У зустрічі взяли участь: Алла Василькова - радник проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії», Тетяна Мартиненко - в. о. заступника головного лікаря з медичного обслуговування населення Комунальний «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №12», Юлія Віклієнко - заступник директора департаменту, начальник управління організації медичної допомоги департаменту охорони здоров я населення Дніпровської міської ради, Елла Соколюк - виконавчий директор благодійної організації «Благодійне товариство «Мережа» м. Кривий Ріг», Ірина Чухалова – головний лікар КЗ «Дніпропетровський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом».

    Під час брифінгу спікери представили: досвід та результати реалізації пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг» у місті Кривий Ріг та Криворізькому районі.

    Упродовж 2016-2017 років в рамках проекту вдалося досягти значних змін у системі охорони здоров’я міста та району, що надали змогу впровадити інноваційні підходи до виявлення ВІЛ-інфекції та надання медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ. Учасники також обговорили план співпраці та подальші кроки реалізації проекту в м. Дніпро.
      Зазначимо, Дніпропетровська область займає першість серед областей України за кількістю ВІЛ-позитивних мешканців. Показник поширеності ВІЛ-інфекції майже в 2 рази перевищує середній показник по Україні. Станом на 01.01.2018 на диспансерному обліку з ВІЛ-інфекцією перебуває 27311 осіб, з них в стадії СНІДу – 8976 осіб. Препарати АРТ отримують 14911 осіб. Найбільша кількість усіх ВІЛ-позитивних, які офіційно перебувають під медичним наглядом (89,2%) припадає на м. Дніпро, Кривий Ріг, Нікополь, Павлоград, Кам’янське, Тернівку.
      11 квітня у місті Дніпро було підписано Меморандум про співробітництво у рамках діяльності проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії». Усвідомлюючи необхідність реформування системи охорони здоров’я та розуміючи важливість забезпечення доступу до якісної медичної допомоги, під документом поставили свої підписи заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський та виконавчий директор «Благодійне товариство «Мережа» м. Кривий Ріг» Елла Соколюк.

      Матеріал надано БО "БТ "Мережа"

Коментарі (1)

Пи......ж

10:40, 23 квітня 2018

У нас уже даже такие услуги актуальны

Посилання скопійовано в буфер обміну