Прес-реліз

Боротьба із корупцією в Україні під загрозою

Боротьба із корупцією в Україні під загрозою

Фото: Первый Криворожский

Лист представників громадського суспільства щодо тиску на YouControl, далі цитуємо:

«Минулий рік ознаменувався не лише суттєвим уповільненням антикорупційної реформи, але й спробою провладних еліт безпосередньо тиснути на представників громадянського суспільства всіма доступними методами.

За прямого потурання керівництва держави та очільників локального рівня у Харкові були побиті двоє активістів, а в активіста з Дніпра нещодавно спалили автомобіль. Правоохоронні органи втручаються в діяльність громадських організацій та безпричинно відкривають кримінальні провадження.

Окрім цього, вище політичне керівництво держави не забуло за представників бізнесу, які допомагали громадянському суспільству розкривати численні корупційні схеми на всіх рівнях. Тому руками Служби безпеки України в березні 2017 року було організовано серію обшуків у офісі компанії YouControl. Нагадаємо, ця структура надає безкоштовний доступ до консолідованих державних реєстрів на безоплатній основі, за допомогою чого було проведено сотні журналістських розслідувань.

Близько 9 місяців триває кримінальне провадження за фактом нібито несанкціонованого втручання компанії YouControl в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж, що знаходяться на балансі державних підприємств та відповідних органів публічної влади (Міністерства юстиції України, Державної фіскальної служби, Державної судової адміністрації тощо).

Проаналізувавши клопотання про арешт майна, а також наведені співробітниками СБУ докази, приходимо до попереднього висновку, що це провадження, як мінімум, не містить вагомих доказів вини керівника YouControl Сергія Мільмана та його підлеглих.

Більше того, наразі існує 7 судових рішень стосовно повернення арештованих коштів, проте досі дані рішення залишаються невиконаними. 27 грудня слідчий СБУ Денис Мазурков, викликавши Сергія Мільмана з метою повернути гроші, замість цього вручив останньому повідомлення про підозру.

Через день – 29 грудня – відбулося відразу 2 судових засідання. Під час першого з них суддя Олег Малинников переніс слухання справи щодо призначення запобіжного заходу у вигляді застави розміром 6,5 мільйони гривень директору компанії YouControl Сергію Мільману на 02 січня 2018 року об 11.00. Під час другого засідання в закритому режимі суддя Володимир Бугіль повторно арештував кошти, вилучені співробітниками СБУ, хоча до того 1 листопада цей же служитель Феміди скасовував арешт.

Загалом, директору YouControl інкримінують несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж та мереж електрозв’язку, що призвело до спотворення процесу оброки інформації та до порушення встановленого порядку її маршрутизації, що заподіяло значну шкоду, тобто злочину, передбаченого частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу України.

Усі вищезазначені факти вказують на небажання представників правоохоронних та судових органів надати об’єктивну оцінку діям директора компанії YouControl Сергія Мільмана. Порушення елементарної логіки в поведінці представників влади доводить, що справа Мільмана є черговою спробою притиснути громадянське суспільство у намаганні зробити діяльність “слуг народу” прозорішою.

Представники громадських організацій та журналісти закликають:

  • керівництво СБУ – зупинити свавілля стосовно застосування різних методів тиску на представників бізнесу
  • суддів, що розглядають справу YouControl – відкрито та незаангажовано розглядати відповідні докази вини у діях керівництва компанії».
Зазначимо, що у підготовці деяких матеріалів на нашому сайті ми використовуємо дані YouControl. Матеріал читайте тут.


Коментарі (8)

Alexandr

20:32, 05 січня 2018

Слы автор не причесывай мне мозг какая борьба с коррупцией о чем ты вообще, борьба с коррупцией, европейская жизнь, свобода, независимость, и сама страна существуют только в словах политиков,а не в реальном мире!!!

ТАРАНТУЛ

21:04, 05 січня 2018

ЭТОЙ БОРЬБЫ КАК НЕ БЫЛО ,НЕТ СЕЙЧАС И НЕ БУДЕТ ВООБЩЕ...

Засимович

21:41, 05 січня 2018

Сучасність ставить перед кожною країною вибір: або розчистити завали корупції і вибратись на шлях соціального і технічного прогресу, як це зробили і роблять, наприклад, країни Латинської Америки чи то Південно-Східної Азії, або намагатись залишити все так, як є і неодмінно скотитись у криваве болото хаосу, куди скотилися сомалі, афганістан, сірія і скочується дедалі більше держав.

ivan68

21:51, 05 січня 2018

Нам говорят, что газ за 7000 гривен это новые скважины, развитие отрасли, борьба с коррупцией и т.д., а я говорю, что это Майбахи, Мальдивы, бриллианты, дорогие ****ди.

Manda Reen

22:52, 05 січня 2018

Борьба с коррупцией, как и борьба с вампирами, если он тебя укусит - становишся таким же.

Ирбис

23:03, 05 січня 2018

Коррупция, единственный шанс для обделённых умом дегенератам,с манией величия хапнуть побольше денег.Не лишайте их этой возможности, они убьют любого кто станет у них на пути.("Украинские реалии")

уксус

08:17, 06 січня 2018

Пока в Украине не начнут отрубывать руки за взятки,коррупция будет вечной

Засимович

13:33, 06 січня 2018

Якби все, як є, могло залишатися довічно, це був би не найгірший варіант. Біда в тому, що нічого не може залишатись так, як є - або вперед, або в болото. Неподолана корупція неодмінно знищить країну, і більшість хабарників (в основному дрібних і середніх) загинуть так само, як і ті, на кому вони паразитують.

Посилання скопійовано в буфер обміну