До найвіддаленішого району Кривого Рогу пропонують ввести додатковий маршрут

До найвіддаленішого району Кривого Рогу пропонують ввести додатковий маршрут

Фото: Первый Криворожский

Довгий час існує велика проблема транспортного забезпечення житлового масиву Інгулець з центральною частиною міста.

«Окрім того, що мешканці Інгульця мають можливість доїхати до центральної частини міста тільки на маленьких маршрутних таксі, дуже часто без надання місць для сидіння, інгульчани ще й повинні платити за цю не комфортну поїздку величезні кошти.

Вартість проїзду з Інгульця в два рази перевищує вартість проїзду по місту та становить 10 гривень (на 302-му та 479-му маршрутах)»,
- повідомляє Президент Всеукраїнської спільноти сприяння розвитку пасажирського транспорту Андрій Заславський на сторінці у Facebook.

Експерти пропонують створити комунальний автобусний маршрут №37 з такою схемою руху:

«Автостанція Інгулець - пр. Південний - вул. Чумацький Шлях - вул. Криворіжсталі - пр. Металургів - 95 квартал - пр. Гагарина - вул. Дорошенка («1000 дрібниць») - вул. Соборності - вул. Кокчетавська - вул. Магістральна - ст. Кривий Ріг Головний (залізничний вокзал)».

На маршрут пропонують випустити комунальні автобуси великої пасажиромісткості в кількості три одиниці, та встановити вартість проїзду на маршруті №37 на рівні п'ять гривень без зональності та незалежно від довжини поїздки.

«Протяжність маршруту № 37 не перевищуватиме протяжність та час поїздки на комунальному маршруті № 228, а кількість пасажирів платних категорій навіть перевищуватиме кількість таких пасажирів на маршруті № 228, враховуючи велику економію коштів пасажирів з мікрорайону Інгулець», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Через зростання цін на споживчу корзину співробітникам електротранспорту в Кривому Розі піднімуть зарплату

Такий маршрут дасть змогу дістатися центральної частини міста з мікрорайону Інгулець за 5 гривень та доїхати без пересадки від Інгульця до Червоної, соцміста, 95-го кварталу, педінституту, залізничного вокзалу.

Цей маршрут покращить транспортне сполучення проспекту Гагарина з вулицями Соборності та Дорошенка, з зупинкою «Друга дитяча лікарня», адже на теперішній час таке транспортне сполученя відсутнє.

«Запропонований маршрут буде повністю завантажуватися вдячними пасажирами з мікрорайону Інгулець, а потім, починаючи від проспекту Південного, салон будуть частково заповнювати інші пасажири, на пасажиропотоці від проспекту Південного в напрямку залізничного вокзалу та від проспекту Гагарина в напрямку кінотеатру «Дружба» та Довгинцево», - пише Андрій Заславський.

У повідомленні зазначається, що в період часу від 7:40 до 8:20 ранку треба відправляти з автостанції Інгулець одразу два великі автобуси маршруту № 37, тому що саме в цей час на автостанції Інгулець відбувається «штурм» маленьких маршрутних таксі, які не здатні, та і не повинні перевозити пасажирів великого району міста і не мають права бути єдиним режимом перевезень на жодному пасажиропотоці.

«Найкращий час відправлення двох рейсів з Інгульця: перший автобус о 7:45, наступний - о 8:10.

Також варто зазначити, що житловий масив Інгулець - це також Кривий Ріг, невід'ємна частина нашого великого міста, і мешканці Інгульця мають повне право користуватися комунальним транспортом з доступним соціальним тарифом на проїзд не менш, ніж мешканці центральної частини Кривого Рогу».

Коментарі (5)

Владислав

13:43, 13 жовтня 2017

Андрюша а ты сходи до капюшона и предложи ему подвинутса. Как ты думаеш куда ты будиш послан?

Пауков

14:30, 13 жовтня 2017

Тут інгульчани самі винуваті. Додатковий рейс активісти вибили, а от платити через касу люди не бажали, і вийшло так, що офіційно по квиткам цим рейсом майже ніхто не їздить. Тому його і відмінили.

Вадя

21:15, 13 жовтня 2017

Просто убрать всех льготников с этого маршрута и все буде добре.

perentim

21:19, 13 жовтня 2017

Я ещё помню когда этот маршрут(я имею в виду Ингок-Югок)в конце семидесятых сделали,так был постоянный гимор так он и остался спустя сорок лет.Дело в том,что никто не хочет делать мониторинг маршрута:тупо написали время выезда и всё,а люди не понимают(чиновники),что у нас город рабочий.В час пик дайте два,три автобуса через пять , десять минут,а потом хоть обкуритесь...

biostar

21:21, 13 жовтня 2017

Ну во первых почему 7.40 а не 5.20??? Куда деваться смешным рабочим,один днепровский и тот старт через раз.

Посилання скопійовано в буфер обміну