На правах реклами

Без готівки та паперових квитків: криворіжці можуть оплачувати проїзд за QR-кодом

Без готівки та паперових квитків: криворіжці можуть оплачувати проїзд за QR-кодом

Фото: ПриватБанк

Від жовтня зручні технології і в криворізькому електротранспорті. Розміщені у салонах тролейбусу №24 та трамваї №7 стікери з QR-кодами — це не просто наліпки. Це ключі до інноваційного способу оплати проїзду, безконтактного та безготівкового.

Навіть забувши вдома гаманець, криворіжці можуть заплатити за проїзд за допомогою свого смартфону. Сучасно? Так. До того ж займає всього 15-20 секунд часу.

Оплату проїзду за QR-кодом впроваджено спільно міською владою, ПриватБанком та комунальними електротранспортними підприємствами. Інноваційна технологія позитивно зарекомендувала себе майже в двох десятках міст України — уперше вона стала доступною у Львові ще в лютому поточного року. Тож криворіжці отримують вже перевірену новацію.

Для отримання електронного квитка необхідно мати на своєму смартфоні мобільний додаток Приват24. Сама ж оплата проїзду складається з таких кроків:

- сканування QR-коду за допомогою мобільного додатку Приват24. Для цього треба натиснути на символ QR-коду в нижній частині екрану, навести камеру смартфону на стікер з кодом, а далі натиснути кнопку «Сканувати»;

- вибір типу квитка - звичайний чи пільговий (доступний власникам студентських карток);

- вибір картки і натискання кнопки «Оплатити».





На екрані з'явиться зображення оплаченого квитка із зазначенням унікального номеру вагона транспорту, а також часом та датою оплати проїзду. Цей квиток просто на екрані треба показати кондукторам КП «Міський тролейбус» чи КП «Міський трамвай», які вже навчені роботі з новою технологією.

В кожному вагоні транспорту розміщено по 10 стікерів з кодами, щоб вони були доступні пасажирам в усіх куточках салону. До того ж відстань, з якої смартфон «ловить» QR-код становить від 1 до 7 метрів залежно від моделі телефону. Тож підходити до стікера впритул і мірятись силами з іншими екіпірованими смартфонами пасажирами немає необхідності.

В якості додаткового стимулу для користування міським електротранспортом криворіжці автоматично стають учасниками акції “Катаємо безкоштовно” від ПриватБанку та Mastercard. До 31 грудня вартість другого придбаного за день електронного квитка повертається на рахунок пасажира, що оплатить його картою Mastercard. Доступний такий приємний бонус і дорослим криворіжцям, і маленьким учасникам ЮніорБанку. Тож тепер витрачати всього 2,5 гривні на день на проїзд до роботи чи навчального закладу - реальність.



Стосовно вартості проїзду, то технологія оплати ніяк на неї не впливає. До того ж за QR-кодом можна оплатити як повний квиток, так і пільговий, студентський. А пенсіонери проїзд не оплачують взагалі, тож без особистого бажання вчитись чомусь новому їм взагалі непотрібно.

Традиційний спосіб оплати “живими” грошима лишається незмінним. А електронний квиток з QR — це просто його сучасна альтернатива, більш зручна та інноваційна. Після вдалого тестового періоду на тролейбусах маршруту №24 та трамваях маршруту №7, QR-коди з’являться і в іншому електротранспорті.

Довідково: впроваджений ПриватБанком сервіс «Платежі за QR-кодом» дозволяє автоматично сформувати платіжний документ у Приват24. Таким чином будь-яка фізична особа може, маючи при собі лиш смартфон, оплатити товари та послуги підприємства чи організації. Для цього останні можуть безкоштовно замовити плакати з унікальним QR-кодом у меню «Приват24 для бізнесу» («Послуги» – «Приймання платежів» – «Платежі за QR-кодом»).

В Кривому Розі подібний метод оплати впроваджений у навчальних закладах, вже в близько 20 ОСББ та ЖБК (комунальні послуги за утримання території), в БТІ та Криворізькому експертно-технічному центрі, а також у деяких приватних підприємців на оплату інтернет-послуг, курсів англійської мови, покупку сантехнічного обладнання тощо.



Коментарі (20)

Nick-name

11:13, 10 жовтня 2017

"Зручні технології" - это одна наклейка на весь троллейбус? А шо слабо было две нашлёпать? :D

Nick-name

11:16, 10 жовтня 2017

аааа. по 10.. ну тогда ладнооо.. не дали позлорадствовать

Владислав

11:26, 10 жовтня 2017

Ну если один процент из всех пасажиров воспользуетса ето уже будит хорошо.

Пауков

11:44, 10 жовтня 2017

Ще б в маршрутки таку штуку.

А поговорить?

12:42, 10 жовтня 2017

Пауков, обожаю тебя!

Владислав

13:05, 10 жовтня 2017

Но губу прийдетса закусить.

Пауков

13:18, 10 жовтня 2017

Будєм посмотрєть.... Цивілізація рано чи пізно дойде і в наш печерний городок.

Троллейбус Автобусович

11:38, 10 жовтня 2017

А если вдруг забыли дома и смартфон и кошелёк? К вам подходит кондуктор, требует оплатить проезд, а вы отвечаете: кошелёк, какой кошелёк?! То здесь такое не прокатит. Да и представляю, как будут смотреться сканеры в полуразрушенных троллейбусах?!
Кто не в курсе, на 16 маршруте ездит ЗиУ 573, самый раз**баный тралик в городе, где через пол можно увидеть асфальт. Проезд в таком электросарае снижен на 50 коп. Настоятельно рекомендую любителям экстрима, а также любителям экономить, прокатиться на этом "пенсионере"! Як то кажуть, щасливої дороги!

Пауков

11:43, 10 жовтня 2017

А вдруг ще голову забудеш разом із смартфоном та гаманцем. Кондуктор спитає де квиток, а ти навіть не почуєш.

А поговорить?

12:41, 10 жовтня 2017

Пауков, у Вас есть чувсво юмора?!

Пауков

12:57, 10 жовтня 2017

Я його ще в гуртожитку хімтеха на банку кільки виміняв.

А поговорить?

13:21, 10 жовтня 2017

Пауков, не зрозуміла. Кому кілька (Р), кому мізки?

Пауков

14:41, 10 жовтня 2017

Мені кілька з мізками, а на обмін я почуття гумору віддав. Тепер от хожу весь такий сурйозний.

А поговорить?

15:11, 10 жовтня 2017

Пауков, не хотела тебя обидеть. Думала ты противный старикашка.

Timosh

13:52, 10 жовтня 2017

плюсую за 16 маршрут "+"

Посилання скопійовано в буфер обміну