Аномальна кількість пожеж забирає людські життя

Аномальна кількість пожеж забирає людські життя

Фото: Первый Криворожский

Цими вихідними по всій території України спостерігалася по-справжньому весняна погода. Тож громадяни активно прибирали власні присадибні ділянки, спалювали сухостій, а рятувальники тим часом ліквідовували сотні пожеж на відкритих територіях в регіонах країни.

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

Минулої доби було зафіксовано 652 пожежі сміття, трави, залишків сухої рослинності тощо. Такі дії можуть стати причиною масштабної пожежі та залишити громадян без власної домівки.

Читайте також: У Кривому Розі щодня підпалюють сухостій

Через пориви вітру вогонь швидко розповсюджується територією. Вогнеборці оперативно ліквідують пожежі та не допускають поширення вогню на значну площу.

Впродовж минулого тижня підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювали виїзди для проведення заходів із запобігання надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж.

Читайте також:
У Кривому Розі невідомі підпалили смітник

Від початку тижня ліквідовано 4 тисячі 126 пожеж, врятовано від вогню 39 осіб та не допущено знищення полум'ям 883 будівель.

На пожежах загинуло 24 особи, а орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 5 мільйонів 874 тисячі гривень.

Впродовж тижня піротехнічними підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснено 330 виїздів, у ході яких виявлено, вилучено та знищено 1 тисячу 238 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Читайте також: На «5-Зарічному» знову зайнявся смітник

У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації викликайте Службу порятунку за номером 101.

Посилання скопійовано в буфер обміну