27 березня - Всесвітній день театру

27 березня - Всесвітній день театру

Фото: google.com

27 березня у світі відзначається день театру. Цей день став справжнім святом не тільки для акторів сцени, але й для мільйонів глядачів. Міжнародний день театру відзначається щорічно з 1962 року. Започаткований у Відні на 9-му конгресі Міжнародного інституту театру (МІТ) при ЮНЕСКО в 1961 році.

Діяльність Міжнародного інституту театру, згідно його статуту, повинна бути спрямована на «зміцнення миру і дружби між народами, на розширення творчої співпраці всіх діячів світу».

Згадка про першу театральну постановку датується 2500 роком до нашої ери. Перша театральна гра відбулася в Єгипті, сюжетом послужили образи єгипетської міфології — історії бога Осіріса. Це було зародженням довгого і міцного зв'язку між театром і релігією. У Давній Греції театр став формуватися як мистецтво, встановлювалися чіткі визначення трагедії і комедії, а також інших театральних форм. Давньогрецькі театральні вистави також використовували міфологічні образи.

В Україні традиційно з нагоди Міжнародного дня театру проводяться театральні фестивалі, нагороджуються художні колективи, театри показують свої кращі спектаклі.

Вітаємо всіх акторів, артистів, режисерів, костюмерів, сценаристів, освітлювачів, звукорежисерів, постановників, балетмейстерів, музикантів оркестру, працівників сцени, вахтерів, касирів, білетерів та усіх тих, хто працює у театрі або має відношення до нього.

Творчості вам, вдалого репертуару, повних залів і вдячних глядачів!

Події:

1793
- Катерина II видала маніфест про включення Правобережної України до складу Російської імперії.

1943 - Раднарком України прийняв постанову про створення літературного музею Тараса Шевченкa.

1994 - в Україні пройшли перші після розпаду СРСР парламентські вибори. Президентом стає Леонід Кучма.

2007 - у Києві на порозі суду вбили російського бізнесмена Максима Курочкіна.

Коментарі (1)

brEXIT

09:54, 27 березня 2017

Тарантину с днюшкой!)

Посилання скопійовано в буфер обміну