На Дніпропетровщині може з’явитися новий геріатричний центр

На Дніпропетровщині може з’явитися новий геріатричний центр

Фото: nb-forum.ru

Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) розширює співпрацю з Дніпропетровщиною. Відтепер іноземні партнери допомагатимуть не лише переселенцям, а й громадам, які їх прихистили. Йдеться про реконструкцію шкіл, дитячих садочків та лікарень. Розглядатимуть німці й можливість реалізувати більш масштабні проекти, на кшталт, будівництва геріатричного центру.

Про це йшлося під час зустрічі заступника голови Дніпропетровської ОДА Олега Кужмана з делегацією GIZ.

Сьогодні на Дніпропетровщині офіційно зареєстровано понад 73 тис. переселенців. Проте, за словами Олега Кужмана, реальна їх кількість на 30-40% більша.

«Ми не можемо прогнозувати, чи буде наплив переселенців напередодні зими, але готуємося до цього», - сказав він.

Експерт GIZ Майк Матес зазначив, що організація прагне підтримати не лише переселенців, а й громади, які їх приймають.

«Перевага віддається категоріям населення, які не можуть допомогти собі самі. Це люди похилого віку, діти та інваліди. Йдеться не лише про розбудову соціальної інфраструктури, а й підвищення рівня послуг, які надають населенню», - наголосив він.

Для реалізації німецькі партнери оберуть два типи проектів. Короткотермінові та невеликі за обсягом, наприклад, ремонт даху чи заміна вікон. Та більш масштабні – які втілюватимуть 2-3 роки. «60% переселенців – це люди похилого віку та інваліди. Ми пропонуємо створення геріатричного центру на Дніпропетровщині. Просимо GIZ звернути на цей проект особливу увагу», - наголосив Олег Кужман.

Також він попросив у німецьких партнерів реконструювати заклади освіти та медицини. Через велику кількість переселенців на школи, дитячі садочки та лікарні області значно збільшилося навантаження. Найближчим часом Дніпропетровська обладміністрація запропонує GIZ низку проектів, з яких німецькі партнери оберуть, що саме будуть реалізовувати.

Довідка. Геріатрія - окремий розділ геронтології, що займається вивченням, профілактикою та лікуванням хвороб старечого віку.

Коментарі (6)

09:54, 16 вересня 2015

А немецкие партнеры не желают поднять нашим старикам пенсии долларов до 500, за то что они после Великой Отечественной отстраивали страну, которую эти самые немцы и разрушили? За то, что забрали у них детство и молодость?

Александр Поль

13:12, 16 вересня 2015

Контрибуции требуют при подписании акта капитуляции, а не спустя 70 лет у внуков ТЕХ немцев. Для верхушки СССР контрибуции в виде ГДР и огромного количества драгоценностей и предметов искусства вывезенных из Германии были, а для населения... кто у нас когда нибудь что-то делал для населения?

09:58, 16 вересня 2015

20 миллионов погибших... В задницу еще поцелуйте немецких партнеров.

10:28, 16 вересня 2015

Ну любое доброе дело чтобы не обосрали,такого нет, спаси немцам за помощь!!!

11:55, 16 вересня 2015

[Гость] Иван, какое доброе дело? Они уже построили этот центр. Или просто попиз.., отчитались в прессе и разбежались? Так можно написать, что партнеры планируют построить в Кривом Роге жилой микрорайон и всем бесплатно раздавать квартиры

12:00, 16 вересня 2015

За что спасибо немцам? Мне это напоминает всем известную историю про Новые Васюки. Да что там центр, космодром уже давай! В Днепр приехали великие комбинаторы.

Посилання скопійовано в буфер обміну