Більше 185 тис. дітей Дніпропетровщини оздоровилися і відпочили цього літа, - ОДА

Більше 185 тис. дітей Дніпропетровщини оздоровилися і відпочили цього літа, - ОДА

Фото: slavdelo.dn.ua

Оздоровча кампанія-2015 у Дніпропетровській області пройшла успішно.

Відпочили і поправили здоров'я цього літа більше 185 тис. дітей. Це 59% від загальної кількості юних мешканців області віком від 7 до 17 років.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Для того, щоб наші діти змогли з користю провести літні канікули, ми відкрили 890 таборів, санаторіїв, спортивних клубів і наметових містечок. Основне завдання цього літа – не просто оздоровити дітей, а наситити їх емоціями, поєднати відпочинок, розваги та розвиток», - розповів Валентин Резніченко.

Влітку на Дніпропетровщині працювали 183 мовні школи для дітей. Двотижневі експрес-курси іноземних мов учні безкоштовно відвідували на базі пришкільних таборів у своїх навчальних закладах.

Особливі майстер-класи, конкурси та заняття проходили в пришкільних таборах з нагоди державних свят, Дня незалежності, Дня Конституції та Прапора України.

За словами очільника області, здоров’я та лікування дітей для облдержадміністрації – питання пріоритетне. Особлива увага - дітям учасників АТО. 1,2 тисячі з них Дніпропетровщина оздоровила цього літа.

Також це стосується і маленьких переселенців, які потрапили до Дніпропетровського регіону з зони АТО. Більш ніж двом з половиною тисячам дітей, чиї сім'ї евакуювалися з Луганської та Донецької областей, область надала можливість якісно відпочити влітку. Окрім дитячих таборів і санаторіїв регіону діти переселенців відпочивали у Хорватії, Німеччині, Польщі.

Всього на Дніпропетровщині мешкає майже 314 тисяч дітей шкільного віку від 7 до 17 років.

Посилання скопійовано в буфер обміну