На Дніпропетровщині провели в останню путь ще 14 невідомих героїв

На Дніпропетровщині провели в останню путь ще 14 невідомих героїв

Фото: adm.dp.gov.ua

Ще 14 невідомих бійців поховали на Краснопільському кладовищі в Дніпропетровську. Захисники України загинули в Донецьку, Дебальцеве, Дослідному, Щастя та інших зонах конфлікту. Непізнаними все ще залишається 171 військовий. 159 з них - знайшли спокій на Краснопільському кладовищі.


«Всього на Краснопільському кладовищі поховали 239 невідомих захисників Батьківщини. Сьогодні тут знайдуть спокій ще 14 воїнів, - зазначила директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Ірина Федорчук. - Особистості 90 похованих бійців встановлені. 80 з них за бажанням родичів перепоховані вдома». Їх відвезли до Львівської, Чернігівської, Закарпатської, Волинської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Полтавської та Вінницької областей. Тіла 10 загиблих сім'ї вирішили залишити на Краснопільському кладовищі.


Всього з початку бойових дій на Сході України, до Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи доставили майже тисячу тіл, 609 з яких – з початку року. 596 загиблих візуально упізнали родичі. У всіх невідомих беруть зразки ДНК. Їх порівнюють із зразками тих, хто шукає зниклих в АТО родичів. Так вдалося впізнати і передати сім'ям ще 222 загиблих. На даний момент 171 боєць залишається невідомим.


«З початку цього року загиблі надходять практично щотижня. Сьогодні ми ховаємо тих, кого доставили в березні-червні. Зараз у моргах знаходяться 27 невідомих, яких привезли в липні і серпні. Якщо збігів ДНК зразків не буде, поховаємо хлопців наступного тижня або трохи пізніше», - підсумувала Ірина Федорчук.


У департаменті нагадують: сім'ям, які шукають безвісти зниклих в АТО родичів, слід звертатися до слідчого відділу за місцем проживання. У кожному з них можна написати відповідну заяву. Після цього у рідних зниклого відберуть зразки ДНК. Результати внесуть в єдину базу даних державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Коментарі (5)

14:57, 21 серпня 2015

Уроды уничтожают народ, освобождая землю для жидяр.

Mr.Goodcat

16:18, 21 серпня 2015

Но ведь потерь нет!! или каска Тымчука и камуфляж Лисенка врет все время?? А нет я знаю Они сами себя обстреляли! да так что кондиционеры взорвались!

18:25, 21 серпня 2015

Вы представляете, сколько сотен людей надеются и ждут своих сыновей, мужей, братьев, отцов... А они, похоронены как неизвестные

23:11, 21 серпня 2015

Это что статистика, в конце концов они что в конце дня посчитаться не могут? У кого сколько не хватает! Это Армия, или пару отдыха?

23:13, 21 серпня 2015

Как это невидоми бийци? Не знаете кого призвали?

Посилання скопійовано в буфер обміну