Актуальне

Як приготувати смачну паску: найпростіші рецепти

Як приготувати смачну паску: найпростіші рецепти

Фото: Перший Криворізький

Великдень наближається, і багато хто вже планує, яку паску приготувати до святкового столу. Традиційно українська паска готується з дріжджового тіста, а її головною особливістю є ніжна, повітряна структура та приємний аромат. Пропонуємо вам кілька найпростіших рецептів, які допоможуть приготувати смачну випічку навіть новачкам.

Читайте також: де у Кривому Розі можна посвятити Великодній кошик.

Класична дріжджова паска

Інгредієнти:
  • 500 г борошна
  • 200 мл молока
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 10 г сухих дріжджів (або 25 г свіжих)
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 100 г родзинок (за бажанням)
  • дрібка солі
Приготування:
  1. Дріжджі розчиніть у теплому молоці з ложкою цукру, залиште на 10-15 хвилин.
  2. В окремій мисці збийте яйця з цукром, додайте розтоплене масло, ванільний цукор і сіль.
  3. Влийте дріжджову суміш, поступово додаючи борошно. Замісіть м'яке тісто.
  4. Накрийте рушником і залиште у теплому місці на 1,5-2 години.
  5. Додайте родзинки, перемішайте, розкладіть тісто у форми та залиште ще на 30-40 хвилин.
  6. Випікайте при 180°C приблизно 30-40 хвилин.

Паска без дріжджів (на кефірі)

Інгредієнти:
  • 500 г борошна
  • 250 мл кефіру
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 100 г цукатів або родзинок
Приготування:
  1. Збийте яйця з цукром до світлої маси.
  2. Додайте розтоплене масло, ванільний цукор і кефір.
  3. Просійте борошно з розпушувачем, поступово введіть у тісто.
  4. Додайте родзинки або цукати, акуратно перемішайте.
  5. Викладіть у форми, випікайте при 180°C 40-45 хвилин.

Шоколадна паска

Інгредієнти:
  • 400 г борошна
  • 200 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. какао
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 100 г шоколаду чи шоколадних крапель
Приготування:
  1. Збийте яйця з цукром, додайте масло, молоко та ванільний цукор.
  2. Просійте борошно з какао та розпушувачем, поступово введіть у рідку частину.
  3. Додайте шоколад чи шоколадні краплі, перемішайте.
  4. Випікайте при 180°C 35-40 хвилин.

Сирна паска без випікання

Інгредієнти:
  • 500 г сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 100 мл сметани
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 100 г родзинок або цукатів
Приготування:
  1. Сир перетріть через сито або збийте блендером до однорідної маси.
  2. Додайте масло, цукор, сметану і ванільний цукор, добре перемішайте.
  3. Додайте родзинки або цукати.
  4. Викладіть масу у форму, застелену марлею, притисніть і поставте під прес на 6-8 годин у холодильник.

Медова паска

Інгредієнти:
  • 500 г борошна
  • 200 мл молока
  • 100 г меду
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 100 г горіхів або сухофруктів
Приготування:
  1. Збийте яйця з медом, додайте розтоплене масло і молоко.
  2. Просійте борошно з розпушувачем, введіть у тісто.
  3. Додайте горіхи або сухофрукти.
  4. Випікайте при 180°C 35-40 хвилин.
Готову паску можна прикрасити глазур’ю, посипками або горіхами. Обирайте рецепт на свій смак і насолоджуйтеся домашньою випічкою. Смачної паски та світлого Великодня!

Посилання скопійовано в буфер обміну