Як приготувати смачну паску: найпростіші рецепти

Фото: Перший Криворізький
Читайте також: де у Кривому Розі можна посвятити Великодній кошик.
Класична дріжджова паска
Інгредієнти:- 500 г борошна
- 200 мл молока
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 10 г сухих дріжджів (або 25 г свіжих)
- 3 яйця
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 100 г родзинок (за бажанням)
- дрібка солі
- Дріжджі розчиніть у теплому молоці з ложкою цукру, залиште на 10-15 хвилин.
- В окремій мисці збийте яйця з цукром, додайте розтоплене масло, ванільний цукор і сіль.
- Влийте дріжджову суміш, поступово додаючи борошно. Замісіть м'яке тісто.
- Накрийте рушником і залиште у теплому місці на 1,5-2 години.
- Додайте родзинки, перемішайте, розкладіть тісто у форми та залиште ще на 30-40 хвилин.
- Випікайте при 180°C приблизно 30-40 хвилин.
Паска без дріжджів (на кефірі)
Інгредієнти:- 500 г борошна
- 250 мл кефіру
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 3 яйця
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 100 г цукатів або родзинок
- Збийте яйця з цукром до світлої маси.
- Додайте розтоплене масло, ванільний цукор і кефір.
- Просійте борошно з розпушувачем, поступово введіть у тісто.
- Додайте родзинки або цукати, акуратно перемішайте.
- Викладіть у форми, випікайте при 180°C 40-45 хвилин.
Шоколадна паска
Інгредієнти:- 400 г борошна
- 200 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 2 ст. л. какао
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 100 г шоколаду чи шоколадних крапель
- Збийте яйця з цукром, додайте масло, молоко та ванільний цукор.
- Просійте борошно з какао та розпушувачем, поступово введіть у рідку частину.
- Додайте шоколад чи шоколадні краплі, перемішайте.
- Випікайте при 180°C 35-40 хвилин.
Сирна паска без випікання
Інгредієнти:- 500 г сиру
- 100 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 100 мл сметани
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 100 г родзинок або цукатів
- Сир перетріть через сито або збийте блендером до однорідної маси.
- Додайте масло, цукор, сметану і ванільний цукор, добре перемішайте.
- Додайте родзинки або цукати.
- Викладіть масу у форму, застелену марлею, притисніть і поставте під прес на 6-8 годин у холодильник.
Медова паска
Інгредієнти:- 500 г борошна
- 200 мл молока
- 100 г меду
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 100 г горіхів або сухофруктів
- Збийте яйця з медом, додайте розтоплене масло і молоко.
- Просійте борошно з розпушувачем, введіть у тісто.
- Додайте горіхи або сухофрукти.
- Випікайте при 180°C 35-40 хвилин.