Двом ветеранським ГО у Кривому Розі планують виділити 1,4 мільйона гривень

Двом ветеранським ГО у Кривому Розі планують виділити 1,4 мільйона гривень

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі вирішили підтримати дві громадські організації — «Об’єднання ветеранів війни, учасників АТО/ООС «Кривбас. Нескорені» та «Набат Кривбас». З міського бюджету пропонується виділити 1 мільйон 400 тисяч гривень.

На засіданні постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення обговорили питання виділення 1,4 мільйона гривень двом ветеранським організаціям, які займаються соціалізацією учасників АТО та ОСС.

Якщо у наступну середу за проєкт рішення проголосують, організація «Кривбас. Нескорені», створена трьома ветеранами війни за незалежність України місяць тому, отримає гроші на організацію тренувань для команди «Invictus Game».

Новостворену ГО очолив криворізький боєць 40-го окремого мотопіхотного батальйону Василь Стуженко. Він втратив ногу і руку під час боїв за Іловайськ. А тепер тренується, щоб представляти наше місто і країну на «Іграх нескорених». За інформацією аналітичної платформи youcontrol, серед засновників ГО ще двоє побратимів Василя — Сергій Гордєєв та Ігор Павлов, які теж воювали у складі батальйону «Кривбас» із російськими окупантами та збройними формуваннями на території Донецької та Луганської областей України.

А друга ГО, яка діє у Кривому Розі і 2014 року, отримає гроші на організацію змагань і тренування з футболу для демобілізованих учасників АТО.

Нагадаємо, що організацією перших футбольних матчів між АТОвцями та волонтерами із 2014 року займалась інша волонтерська організація — «39 жіноча сотня самооборони майдану. Кривий Ріг».

Організацію, яка може отримати гроші, очолює депутатка міської ради від «Блоку Вілкула «Українська перспектива» Вікторія Самойленко. Директорка департаменту соціального захисту населення Інесса Благун повідомила: голова організації особисто не отримає грошей.

Також чиновниця пояснила: практика підтримки громадських ініцатив у місті діє давно. З міського бюджету виділяються гроші для ГО, які ведуть активну діяльність. Зокрема, кошти виділялись для організацій, в які входять ветерани Другої світової війни.

«Спілка інвалідів війни в Афганістані та воєнних конфліктів «Форпост» попросила із міського бюджету виділити 7 тисяч 460 грень на оплату комунальних послуг у приміщенні, ще розташована організація. Це питання також розглянеться на пленарному засіданні сесії 31 березня.

Про що іще говорили депутати — дивіться у відео.

Ссылка скопирована в буфер обмена