Доступність виборчих дільниць - дослідження «Опори»

Доступність виборчих дільниць - дослідження «Опори»

Фото: Первый Криворожский

Громадянська мережа «ОПОРА» дослідила доступність виборих дільниць для маломобільних громадян.

Відповідно до результатів проведеного моніторингу доступності виборчих дільниць, яке проводила громадянська мережа ОПОРА у липні – серпні 2020 року, було встановлено, що серед 500 виборчих дільниць 15 (3%) є доступними для маломобільних груп населення, 281 (56,2%) є малодоступними та 204 (40,8%) недоступними.



Дільниця вважається доступною, коли вона:

  • розташуванана 1-му або нульовому поверсі,
  • є нормативний пандус та поручні,
  • у приміщенні відсутні будь-які перешкоди для виборців,
  • пересування по шляху слідування до будівлі є безперешкодним.

Ключовими недоліками малодоступних приміщень для голосування є їх розташування вище 1-го поверху без наявних підйомних механізмів (65 дільниць), відсутність пандусів при вході до будівлі (413 дільниць) та відсутність нормативних пандусів при наявності сходових клітин на шляху слідування від входу до будівлі до приміщення для голосування (143 дільниці).

Варто відзначити, що попри статус «малодоступна виборча дільниця», вона є недоступною для маломобільних груп населення. Це зумовлено відсутністю ключових елементів доступності: наявності нормативного пандусу, розміщення на 1-му поверсі, відсутності перешкод по всьому шляху слідування до приміщення для голосування.

На більшості малодоступних виборчих дільниць наявний пандус, поручні при вході до будівлі, санітарно-гігієнічні приміщення. При цьому встановлені засоби доступності є ненормативними, що не дозволяє вільно та безперешкодно потрапити до приміщень для людей з інвалідністю.


Комментарии (1)

Белла

13:43, 17 октября 2020

Почему к таким людям нельзя приехать домой или ещё что нибудь придумать.И как будут голосовать те кто на самоизоляции дома.

Ссылка скопирована в буфер обмена