Міжнародний фестиваль Docudays UA проведуть онлайн через карантин

Міжнародний фестиваль Docudays UA проведуть онлайн через карантин

Фото: docudays.ua

17 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться онлайн. Цьогоріч дивитися фестивальні стрічки, брати участь у правозахисних дискусіях і майстер- класах відомих режисерів та режисерок зможуть усі українці. По це повідомили організатори фестивалю.

Нагадаємо, що у грудні 2019 році у Кривому Розі пройшов XVI Мандрівний фестиваль документальних фільмів Docudays UA.

Зазначимо, що 17 Docudays UA пройде в мережі з 24 квітня до 3 травня. Усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними.

Під час цьогорічного фестивалю будуть презентовані 70 документальних стрічок з різних куточків світу на платформі docuspace.org.

Для перегляду документального кіно потрібно лише зареєструватися на сайті. Більшість фільмів будуть доступні на DOCUSPACE з 24 квітня по 10 травня. Винятком є стрічки національного конкурсу, які будуть доступні лише протягом доби з моменту їхньої прем’єри (детальніше про це читайте нижче). Деякі з фестивальних фільмів матимуть обмежену кількість переглядів. Інформація про це буде доступною на сторінці стрічки на DOCUSPACE.

«У 2020 році Docudays UA присвячений темі дорослішання. У контексті державної політики ми пропонуємо розібратись у правах дітей і послухати голос молодi в обговоренні суспільних питань. Про зростання та взаємини дітей із сучасним світом оповідає фільм-відкриття «Боги Моленбеку». Діти досліджують світ та ставлять йому засадничі запитання – про Бога та віру. Фільм є номінантом фінської кінопремії «Юссі», однієї з найстаріших у Європі, та призером багатьох міжнародних фестивалів», - повідомили органзатори.

Стрічки DOCU/УКРАЇНА будуть доступними на docuspace.org за таким розкладом:

25.04, 18:00 – «Земля блакитна, ніби апельсин»;
26.04, 18:00 – «Зарваниця»;
27.04, 18:00 – «War Note»;
29.04, 18:00 – «Будинок»;
1.05, 18:00 – «Не хвилюйся, двері відчиняться».

Орагізатори зазначають, що фільми будуть відкритими для перегляду протягом доби після зазначеної дати.

Дізнатися більше про 17 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA можна са офіційному сайті.

Раніше редакція «Першого Криворізького» повідомляла, що криворіжці можуть відправитися на екскурсію в кращі музеї світу, не виходячи з дому.

Ссылка скопирована в буфер обмена