Традиційні страви до великоднього столу

Традиційні страви до великоднього столу

Фото: Первый Криворожский

19 квітня християни святкуватимуть Великдень. Які страви прийнято готувати в Україні до великоднього столу? Раніше редакція сайту 1kr.ua опублікувала рецепт великоднього хліба.

За давніми традиціями меню цього дня складається з 48 різних страв, оскільки саме стільки днів триває Великий піст. Але на Великдень у першу чергу прийнято подавати обрядову випічку – паски, сирні паски та писанки. Паски вважаються символом Воскресіння Господнього.

Крім пасок українці подають до столу пиріжки з солоними та солодкими начинками, пироги та іншу випічку.

Оскільки після довготривалого та суворого Великого посту на Великдень люди можуть розговітися, до столу на свято подають багато різноманітних м’ясних страв та рибу. Українці кладуть на стіл ковбаси, котлети, холодець, буженину, запечене м'ясо, сосиски.

автор фото: PhotoMIX Ltd

Єдина ковбаса, яку на Великдень не можна вживати – кров’янка.
Крім м’ясних та рибних страв, готують птицю – запікають або смажать курку, гуску або індичку.

Читайте також: Служба онлайн та застілля у сімейному колі: як криворіжці святкуватимуть Великдень під час карантину

Ще до столу подають різні страви з риби – запечену, копчену, солену та смажену рибу, котлети.

Алкоголь до великоднього столу – тільки червоне вино, зазвичай Кагор, який символізує кров Христа.


автор фото: Burst



Комментарии (2)

Майор Томин

09:34, 18 апреля 2020

Самогон

Meндeлeeв

15:18, 18 апреля 2020

Сегодня в храме Гроба Господня в Иерусалиме прошла церемония освящения благодатного огня. Возле храма находились представители Украины, России, Грузии, Молдовы, Греции. Благодатный огонь отправится в эти страны специальными авиарейсами. А это уже вранье, на флайрадаре нет никаких авиарейсов из израиловки

Ссылка скопирована в буфер обмена