У справі Назарова, винного у загибелі 49 людей на борту Іл-76, більше року триває судова експертиза

У справі Назарова, винного у загибелі 49 людей на борту Іл-76, більше року триває судова експертиза

Фото: Первый Криворожский

Станом на 12 березня 2020 року у справі генерал-майора Віктора Назарова більше року триває повторна судова експертиза. Наразі невідома дата наступного судового засідання.

Про це журналістці сайту 1kr.ua повідомив адвокат, який у суді представляє інтереси рідних загиблих героїв - Віталій Погосян.

Віктора Назарова 27 березня 2017 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Наталя Самоткан визнала винним у службовій недбалості, яка призвела до загибелі 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу на борту військового літака Іл-76. Літак у небі над Луганськом 14 червня 2014 року збили російські терористи. Йому призначили покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Він не погодився із рішенням судді Наталі Самоткан та подав апеляцію. Розгляд апеляційної скарги Назарова триває з 26 вересня 2017 року.

22 січня 2018 року Апеляційний суд Дніпропетровської області призначив військову експертизу, яку проводять у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз, але висновок експертів суду так і не надали.

29 листопада 2018 року розгляд апеляційної скарги почався спочатку через судову реформу.

На останньому судовому засіданні, яке відбулося 21 лютого 2019 року суд призначив нову військову експертизу. Її виконують експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Через проведення експертизи судовий розгляд відклали до отримання результатів.


Ссылка скопирована в буфер обмена