МОЗ планує відмовитися від застарілих медичних довідок

МОЗ планує відмовитися від застарілих медичних довідок

Фото: Іллюстрація «Перший Криворізький»

Міністерство охорони здоров’я України планує відмовитися від застарілих медичних довідок та медичних документів, які несуть в собі корупційну складову. Про таке повідомили на офіційному сайті МОЗ.

З 9 по 15 жовтня команда міністерства збирає пропозиції професійної медичної спільноти і громадян щодо дерегуляції та скасування застарілої медичної документації.

Читайте також: Більшість опитаних криворіжців вважають, що найбільше коштів з бюджету міста у 2020 році варто виділити на медицину

Також МОЗ запрошує українців залишити свої пропозиції стосовно медичних довідок на офіційній facebook сторінці міністерства або надіслати їх на електронну адресу комунікаційної команди [email protected].

«Медична документація має відповідати стандартам країн Європейського Союзу. Ми маємо відмовитись від бюрократичних документів і довідок. Особливо від тих, які обросли корупційними схемами. Ми плануємо скасувати довідки і документи, які гальмують ефективну роботу охорони здоров’я», – зауважила міністерка охорони здоров’я України Зоряна Скалецька під час наради з представниками лікарських асоціацій та профільними фахівцями.

Нагадаємо, що 9 жовтня Міністр Кабміну України анонсував законопроєкт, який скасує обов’язкове використання трудових книжок.

Комментарии (3)

Трамвайчик

08:49, 10 октября 2019

Ах вот оно что. Справки, значит, обросли коррупционной схемой.
А я то, старый ржавый трамвай, уж подумал, что снова какую то хрень для распила денег придумают вместо справок.

Ирбис

10:41, 10 октября 2019

Даёшь справку на флешке.

Тaмeрлан

15:46, 10 октября 2019

Ще одна частина інформації, яку можна до купи в айді картку запхнули і змінювати, в залежності від стану здоров'я

Ссылка скопирована в буфер обмена