Буде реконструкція — будуть пандуси на пляжах Кривого Рогу, — пропозиція змін до будівельних норм

Буде реконструкція — будуть пандуси на пляжах Кривого Рогу, — пропозиція змін до будівельних норм

Фото: Иллюстративное фото "Первый Криворожский"

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою, зокрема, в частині облаштування громадських пляжів. Про це повідомили на офіційному сайті Мінрегіону.

Відтак зараз у Міністерстві розглядають пропозицію обов’язкового влаштування на пляжах при їх проектуванні або реконструкції спеціально обладнані спуски у воду та зручні пандуси, окремі зони для безпечного купання та інші зручності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп.

Читайте також: Нові та реконструйовані супермаркети і магазини мають бути зручними для людей з інвалідністю, — Мінрегіон

Зазначимо, що у Кривому Розі цього літа тільки на одному пляжі дозволено купатися.

«Ми повинні створювати доступну та сучасну інфраструктуру для населення, зокрема, на пляжах. Сьогодні більшість з них не облаштовані банальними зручностями — роздягальнями, туалетами, душовими. Ми хочемо і будемо це змінювати, тому зараз оновлюємо ключові ДБН щодо благоустрою. Крім того, дуже важливо, щоб пляжі були доступними для маломобільного населення — щоб були зручні спуски та пандуси прямо в воду, спеціально облаштовані доріжки і навіть окремі безпечні зони для купання, де могли би плавати люди з інвалідністю, люди похилого віку, батьки з маленькими дітьми. Так має бути», — сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.




Нагадаємо, що з 1 квітня в дію вступили нові ДБН «Інклюзивність будівель і споруд», які запровадили створення обов’язкового безбар’єрного простору у всіх громадських місцях.

Читайте також: Універсальні номери для людей з інвалідністю в готелях стануть обов'язковими, - Лев Парцхаладзе

Комментарии (1)

PNIL-52

08:49, 30 июля 2019

А вы у инвалидов поинтересовались, хотят ли они на пляж при нынешней дороговизне диагностики, лечения и медикаментов ? Старики тоже в таком положении -им не до пляжей. Ну а как детей маленьких искупать --нормальные родители разберутся .. Может лучше адресную помощь обеспечить ? У каждой новой власти возникают всё новые и новые идеи для отмывания бюджетных средств.. Предыдущие выдумщики уже забор на границе строили )) Пора бы научится устанавливать приоритетные проблемы и пробовать решать их !

Ссылка скопирована в буфер обмена