Тепер гроші не осідають у кишенях чиновників, - Уляна Супрун про зміни завдяки медичній реформі

Тепер гроші не осідають у кишенях чиновників, - Уляна Супрун про зміни завдяки медичній реформі

Фото: Первый Криворожский

Уляна Супрун, очільниця Міністерства охорони здоров’я України, розповіла мешканцям Кривого Рогу про зміни в системі охорони здоров’я, які настали у нашій державі завдяки запровадженню медичної реформи.

Лекція відбулася у рамках Другої конференції відповідальних громадян, про яку ми писали тут.

За словами Міністерки, були скасовані «штучні» накази попереднього керівництва МОЗ.

«Раніше був Наказ, в якому пояснювалось, скільки персоналу має бути на площу будівлі медзакладу, а не стільки, скільки потрібно для кожного медзакладу за кількістю пацієнтів. Ми скасували цей Наказ і запропонували лікарям самим вирішувати, скільки лікарів, медсестер та інших співробітників їм потрібно. Ми скасували цей наказ й світ не зупинився. Був розпочатий процес зміни фінансування системи охорони здоров’я», - говорить Уляна Супрун.

Раніше гроші на медичні заклади передавалися через обласні, районні та міські ради. Керівництво цих установ, за словами очільниці МОЗу, самостійно вирішувало скільки та якому медичному закладу давати коштів. Гроші мали витрачати на пацієнтів, але вони осідали у кишенях чиновників.

Читайте також: Українські лікарі не складають клятву Гіппократа, - Уляна Супрун розповіла криворіжцям правду, якій варто подивитися в очі

«Ми давали гроші і не знали - чи пацієнти лікуються, чи дійсно кошти витрачають на них. На місцях розподіляли гроші за принципом: у цій лікарні працює мій кум, дам їм більше грошей, ця лікарня мені не подобається, не буду давати їм гроші. Це було несправедливо. Пацієнти не отримували медичні послуги. Ми усе перевернули й зробили пацієнта тим, хто розпоряджається коштами. За вами йдуть гроші у лікарні й до лікаря, а не через чиновників», - пояснює Уляна Супрун.

Вона пояснює, що після того, як була створена Національна служба здоров’я, у системі охорони здоров’я почалися кардинальні зміни.

Кожен пацієнт вже робить свій внесок у казну держави, сплативши податки. Частина з цих податків виокремлюються у бюджеті й йде до страховика, який буде платити за лікування громадян. Міністерка пояснює, що у вас вже є медична страховка, бо ви платите податки. Аби оформити цю страховку варто лише підписати декларацію з лікарем.

«У державному бюджеті 100 мільярдів гривень йде на медицину. Це багато, не достатньо, бо ніколи не буде досить, але це багато. Ці гроші не йтимуть через кишені чиновників або фармацій. Вони йтимуть напряму до лікаря або лікарні, де лікується пацієнт», - розповідає Міністерка Супрун.

Вже 27 мільйонів мешканців України обрали собі лікаря та підписали з ним декларацію. Кожен пацієнт може обрати лікаря не залежно від місця проживання. Детальніше про укладання декларації тут. За кожного пацієнта лікарі отримують гроші.


Комментарии (15)

yura36,6

10:42, 21 мая 2019

Она что ещё не собирает чемоданы ?

yura36,6

10:56, 21 мая 2019

Минусуют наверное те , кто не сталкивался с её "реформами". Попробуйте сейчас удалить зуб на дому лежачему человеку , инвалиду 1 группы . Я думаю ваше мнение о медицинской реформе изменится

Ирбис

11:23, 21 мая 2019

На мой взгляд, эта реформа страшнее войны на востоке.

_jAZz_

11:27, 21 мая 2019

А к нам токой клоун забегал после вызова скорой (тоже лежачему больному)...замерял давление, спросил, как дедушка поживает. Спрашиваю, какое лекарство лучше, а он мне рассказывает о принципе образования и работы гемоглобина.... Приехал на служебной Джили....так-то((

Hongweibing

11:49, 21 мая 2019

Даже рентген не сделал?!

_jAZz_

10:45, 21 мая 2019

ох и страшилища...

Ant1878

11:18, 21 мая 2019

она настолько тупа что хочет и дальше быть министром

Hongweibing

11:52, 21 мая 2019

Молодец тетка! Вофка тоже хвалил.

sonz

12:41, 21 мая 2019

Да когда же эта *** уйдет из нашей жизни. Только додуматься .... учить украинцев как сало есть.... или коментарий о луке..... совсем их ума выжила.

afgrdsa

13:46, 21 мая 2019

Супрун считает , что она еще не полностью уничтожила систему здравоохранения , а огромное колличество умерших от ее реформ еще не доросло до реальных масштабов геноцида .
Поэтому она остается совершать преступления против народа Украины .

qazxsw

17:39, 21 мая 2019

Ульяна Супрун разрешила амереканским
фармакологическим фирмам испытывать лекарства на украинских детях .
Какое лекарство  испытывали на приемной здоровой  девочке Амине   ,  от чего она умерла  , почему ее  сожгли ?
Ответ был давно дан .
Лекарство,  которое испытывали на Амине ,  запретили в США  из за смертельных случаев    . Ульяна Супрун разрешила тестировать на украинских детях ,выполняя заказ международной фармакологической компании Ascendis Pharma - это  гормон роста TransCon.  После гибели Амины  с целью замять преступление   сначале на тв. первого канала  устроили шоу , а теперь свели на нет суд  , а бесплатный адвокат потерпевшей - бывший следователь Покровского отдела милиции , выполняет в суде роль клоуна , а не защитника убитой девочки .Супрун должны судить , но она будет продолжать работать . Поэтому преступная чета Кудрявцевых так нагло себя вела с журналистами ,а теперь плевала и на суды.
Благодаря реформам Супрун   система здравоохранения Украины фактически разрушена , превратив ее в систему  Здравоуничтожения населения Украины  .

resurs

18:04, 21 мая 2019

Осудить и на ней испытывать .
За испытание лекарств эти фирмы платят сотни и сотни миллионов долларов , а некоторые и миллиарды долларов .
В чей карман шли эти деньги ?
Превратили Украину в обычный гибридный концлагерь и это факт .

polarfuchs

11:25, 25 мая 2019

Американская, в лучшем случае медсестра, непонятно чем занимавшаяся в США, сбежавшая от долгов в Украину, рассказывает всякую даже не околонаучную ересь а медицину на уровне полуграмотных бабок " у подъезда". Зато не забывает проворачивать сомнительные сделки на медикаментах ну и развалить существующую систему здравохранения не построив и не планируя строить ничего взамен

sonz

11:58, 28 мая 2019

До тех пор пока не введут уголовную и криминальную ответственность за все новшества и реформы в * покращеня * нашего уровня жизни мы вынуждены терпеть таких американских профи как Супрун. Пусть дядюшка Трамп заберет эту * профессиональную ведьму и незаменимого спеца * к себе в Америку. А за испытания лекарств на детях - судить ее - мало Отдать ее в руки тех родителей на чьих детях проводили опыты.

Demis

22:34, 04 июня 2019

1КР, когда Вы уберете эту *** с первой страницы?

Ссылка скопирована в буфер обмена