Першими премію Гончара у Кривому Розі отримали авторки статей на соціальну тематику

Першими премію Гончара у Кривому Розі отримали авторки статей на соціальну тематику

Фото: Первый Криворожский

2 травня у Кривому Розі визначили переможців першої Премії на здобуття журналістської та блогерської премії імені Володимира Гончара. Журі не визначило переможця, тому два других місця розділили криворожанки Наталія Чайковська (журналістка "Домашньої газети") та Світлана Романенко (редакторка сайту 0564.ua).

Світлана Романенко написала матеріал про маму двох синів, один із яких був геєм. Вона прийняла свою дитину та допомагала адаптуватись у житті. Він, у свою чергу, був одним із співзасновників руху проти розповсюдження епідемії ВІЛ/СНІД. Із матеріалами ознайомитись можна тут.

Наталія Чайковська написала публікацію про імплементацію закону України про сортування сміття та його переробку, зібравши коментарі криворізьких фахівців у цій галузі.

Третю премію вручили Владиславу Смоляному - автору відео про загиблих рятувальників на шахті імені Фрунзе у 1978 році.

Відомо про це стало під час офіційної церемонії вручення відзнак.

Всього за премію змагались 6 авторських матеріалів. Учасники подавали роботу самостійно, також були матеріали, які номінували читачі та глядачі. Окрім журі роботи оцінювали користувачі фейсбуку. Вони мали можливість проголосувати за один з матеріалів. Участь у ФБ-голосуванні взяли понад 300 унікальних користувачів соціальної мережі.

Цього року також члени журі окремо відзначили єдину учасницю-блогерку Олесю Фабрикову. Оскільки вона єдина учасниця, яка подала блогерську роботу, журі вирішило таким чином заохотити авторів, які подаватимуть на Премію свої роботи наступного року.

Дипломи учасників отримали автори циклу програм "Зелена стратегія" (Василь Савосько, "Перший міський" телеканал) та "Прошу, щоб сім'ї воз'єднались" (Дана Олійникова, "Суспільне телебачення" Кривий Ріг).

Редактор газети "Вестник Кривбасса" Володимир Гончар раптово пішов з життя в ніч на 12 червня 2014 року. Вручення Премії відбулось у День народження Володимира Гончара. Ідея з'явилась минулого року під час вечора пам'яті Володимира.

Премія стала можливою за підтримки "Об'єднання відповідальних громадян", співзасновником якої був покійний Володимир Гончар. Щорічну премію заснувала родина Гончарів. Діти Володимира та Ольги Гончарів - Данило і Дарина - також були присутні під час вручення Премії. Діти вже зараз блогерствують, знімаючи та монтуючи відео, пишучи текстові матеріали пізнавального, соціального та розважального характеру.

Повний фоторепортаж із заходу буде опубліковано тут.





Комментарии (1)

КР1775АЕ

22:30, 02 мая 2019

Софочке Скибе дали премию за статьи про Шерстюка?

Ссылка скопирована в буфер обмена