Про великодні традиції українського народу розповіли криворіжцям студенти УКУ

Про великодні традиції українського народу розповіли криворіжцям студенти УКУ

Фото: Первый Криворожский

25 квітня вперше до Кривого Рогу завітали члени студентського братства Українського Католицького Університету з акцією «Великдень разом».

Великдень Разом – акція, створена студентами Українського католицького університету з метою об’єднання громади навколо спільних цінностей і традицій святкування українського Великодня.

Читайте також:
Чи планувати криворіжцям на великодні і травневі вихідні пікнік на природі

Організатори розповіли журналістам інформаційного порталу «Перший Криворізький», що акція «Великдень Разом» вперше була проведена у 2010 році у Львові. Після чого члени студентського братства вирішили подорожувати з акцією у Мелітополь, Запоріжжя, Суми і врешті-решт приїхали до Кривого Рогу.

У Кривий Ріг дівчат зі студентського братства Українського Католицького Університету з акцією «Великдень разом» запросив отець Іван Талайло.

«Наше студентство вже другий рік поспіль організовує акцію «Великдень Разом» і от отець Іван запросив нас приїхати в Кривий Ріг, щоб провести приготування до Великодня і тепер от малюємо писанки, проводимо майстер-класи.

У Кривому Розі таку акцію ми проводимо вперше, але завжди раді, коли нас запрошують проводити такі заходи у різні міста України. Для обміну спільними традиціями. Вже завтра (у п‘ятницю,- прим.ред.) ми відправляємося у Мелітополь», -
розповіла організаторка акції Леся Кравчук.



Захід відбувся у каплиці Василія Великого. Великдень - дуже важливе свято, чия історія сягає сивої давнини. Існують численні традиції, звичаї та прикмети, учасники акції навчилися виготовляти писанки, ляльок-мотанок співати гаївки та побавилися у великодні забави.

Також до заходу приєдналися журналісти нашого інформаційного порталу, щоб розповісти мешканцям Кривого Рогу про акцію та Великодні традиції. Нижче ви можете переглянути відео.



Фото: Николай Чирва

Видео: Николай Чирва

Комментарии (4)

Ирбис

21:19, 26 апреля 2019

Язычество натуральное, Иисуса там и близко нет.

Demis

21:38, 26 апреля 2019

Я понял, что этот отец из порошенковской церкви турецкого патриархату (почему не пишете). Оказывается они не только раскольники, но и язычники. Яйца разрисовывают орнаментом, что не свойственно православной вере.

Икра черная

00:00, 27 апреля 2019

замечательное начинание! Спасибо, что приехали!

Spasaisya

00:19, 27 апреля 2019

Шкода, не знали! Пишіть про таке зарані
теж би приєднались із сином((

Ссылка скопирована в буфер обмена