П’ять років є у Кривого Рогу, щоб отримати на рік звання «Європейська столиця спорту 2023»

П’ять років є у Кривого Рогу, щоб отримати на рік звання «Європейська столиця спорту 2023»

Фото: Первый Криворожский

Криворізькі чиновники розробили п’ятирічну Програму розвитку фізичної культури і спорту у місті на 2019-2023 роки, яка передбачає орієнтовне фінансування більше 11 мільйонів гривень.

Зазначимо, що стара Програма програму розвитку фізичної культури і спорту у Кривому Розі чинна до 2020 року. Тобто, у місті існуватимуть одночасно дві аналогічні програми?

Раніше редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» повідомляла, що криворізькі чиновники також планують виділити 250 тисяч гривень з міського бюджету для участі у відборі конкурсу на звання «Європейська столиця спорту 2023».

У пояснювальній записці до проекту рішення міської ради йдеться про розробку Програми зумовлено отриманням містом від Асоціації європейських столиць і міст спорту (ACES EUROPE) офіційної номінації «Кандидат на звання Європейської столиці спорту 2023» та прийняттям Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація».

Читайте також: Хто вирішив, що Кривий Ріг може стати «Європейської спортивною столицею»

Також однією з цілей нової Програмі чиновники вважають створення позитивного іміджу міста у світовому співтоваристві.

«Яким високим критеріям має відповідати місто, що претендує на статус спортивної столиці.

Але відсутність високо розвинутої спортивної інфраструктури, яка б відповідала хоча б не найвищим європейським стандартам, відсутність у місті міжнародних та європейських змагань не стала на заваді – Кривий Ріг претендує стати в один ряд із такими переможцями попередніх років, як Мадрид, Стокгольм, Копенгаген, Прага, Будапешт, Стамбул, Мілан та інші»,
- написала у Facebook депутатка Людмила Бурман.

Загальний орієнтовний обсяг фінансування, для реалізації завдань Програми розвитку фізичної культури і спорту у Кривому Розі на 2019 – 2023 роки, складає 11 454,2 гривень. Нижче ви можете переглянути орієнтовний розподіл коштів на цю програму 2019-2013 роки.

Читайте також: Більшість опитаних криворіжців вважають, що чиновники нічого не роблять для розвитку спорту


Скриншот з тексту Програми розвитку фізичної культури і спорту у Кривому Розі
на 2019 – 2023 роки

Також у новій Програмі заплановано проведення капітальних ремонтів та покращення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл Кривого Рогу, з кошти міського бюджету та субвенції з інших бюджетів.

Зазначимо, що тільки капітальний ремонт басейна криворізької ДЮСШ №1 триває вже декілька років. Більше читайте тут.

Також слід зазначити, що тільки після того, як мешканці міста та журналісти почали активно говорити про стадіон «Металург», який знаходиться у жахливому стані, чиновники взялися вирішувати питання щодо ремонту закладу.

У 2017 році містяни просили побудувати легкоатлетичній манеж, а криворізькі регбісти не могли проводити зустрічі у рамках чемпіонату України через жахливий стан стадіону. Тим часом, чиновники виділяють кошти на ремонти квиткового годинника, реконструкцію площі Молодіжної та висадку дерев.




Комментарии (3)

Эйяфьядлайекюдль

19:15, 26 февраля 2019

Эти трогательные 20 копеек - стоимость листа А4 для распечатки бюджета программы?

Эйяфьядлайекюдль

19:18, 26 февраля 2019

А, нет. Это же тысяча. Листков программы.

Погода

21:28, 26 февраля 2019

А может лучше не рассказывать Европе про Кривой Рог, глядишь и не опозоримся.

Ссылка скопирована в буфер обмена