Афіша заходів до дня 75-ї річниці визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників

Афіша заходів до дня 75-ї річниці визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників

Фото: Первый Криворожский

22 лютого криворіжці відзначають річницю дня Визволення міста від нацистських загарбників. В цей день вшановується пам’ять загиблих у боях за наше місто, нашу країну, тих, хто віддав свої сили в ім’я Перемоги над ворогом.

Читайте також: Книга поезій капелана, панахида, мітинг-реквієм і протокольні заходи, - Кривий Ріг вшанує Небесну Сотню


Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» підготувала для городян афішу міських та районних заходів присвячені Дню визволення Кривого Рогу.

18 лютого у дитячо-юнацькій школі №10 почався 19-й міський турнір з баскетболу серед юнаків шкільного віку пам’яті Вадима Гурова, присвячений 75-й річниці визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників.

21 лютого о 15:00 криворіжців запрошують на Святковий концерт у Центрі дитячої та юнацької творчості «Дружба» «Пам’ять житиме у віках».

22 лютого міські урочистості до дня 75-ї річниці визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників розпочнуться о 14:00 з покладення квітів до меморіального комплексу на проспекті Миру, запалення факелів біля монумента «Перемога», урочиста хода та вшанування пам’яті криворізьких воїнів бойових дій у Пам’ятній дзвіниці на честь загиблих воїнів.

Читайте також: Так війна не працює, - криворіжець, який воював у "Донбасі"

О 15:30 мешканців міста запрошують на урочисте зібрання, яке відбудеться у академічному театрі драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.

У Металургійному районі Кривого Рогу заплановані такі урочистості та покладання квітів:

  • цвинтар на Нікопольському шосе о 08:30;

  • на привокзальній пощаді залізничної станції Кривий Ріг о 09:30;

  • у сквері 60-річчя Перемоги о 10:00. У Довгинцівському районі міста о 10:00 відбудеться урочистості у парку «Залізничників».
Мешканців Саксаганського району міста запрошують о 10:00 покласти квіти до братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні Кривого Рогу 22 лютого 1944 року та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 році.

У Тернівському районі Кривого Рогу о 10:00 біля братських могил на вулиці Івана Сірка та площі 40-річчя Перемоги, пам’ятних знаків біля селища Гірницького та на вулиці Сергія Колачевського, відбудуться урочистості до дня 75-ї річниці визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників.

Читайте також:
11-й місяць проходять експертизу прапори, які у Кривому Розі прославили нацгвардійці

У Покровському районі Кривого Рогу мешканців міста запрошують об 11:00 на урочистий захід , який відбудеться у парку «Шахтарський».

Також 22 лютого мешканців Інгулецького та Центрально-Міського районів Кривого Рогу запрошують покласти квіти та згадати хвилиною мовчання загиблих воїнів о 12:00 у районному парку імені Савицького та о 12:30 біля братської могили «Вогонь пам’яті», у якій поховано 68 воїнів.

Але 22 лютого заходи присвяченні 75-ї річниці визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників не закінчуються - 24 лютого у дитячо-юнацькій спортивній школі №5 та №4 відбудуться міські турніри з міні-футболу серед юнаків 2007 року народження тавідкритий з міні-футболу серед осіб з інвалідністю з вадами слуху.

Нагадаємо, серед криворіжців живуть нині четверо визволителів Кривого Рогу. Деталі тут.

Комментарии (1)

turionrm

12:00, 19 февраля 2019

Интересно,кого в этот раз из военных разжалуют?шо не праздник,так скандал.(

Ссылка скопирована в буфер обмена