Або ховай громадянську позицію - або не буде роботи, - у Кривому Розі розповіли про дискримінацію членів спільноти ЛГБТ+

Або ховай громадянську позицію - або не буде роботи, -  у Кривому Розі розповіли про дискримінацію членів спільноти ЛГБТ+

Фото: Первый Криворожский

Під час круглого столу, який відбувся 5 грудня, криворіжці поділились кількома історіями про дискримінацію громадян за сексуальною ознакою.

Криворожанка Кіра Кріґер розповіла про утиск на робочому місці - у навчальному закладі, де вона працювала викладачкою. Дізнавшись, що дівчина брала участь у Київ Прайді, адміністрація закладу поставила перед вибором: «Або ховай громадянську позицію - або ти не матимеш роботи. Можна уявити який настрій на роботі...».

З роботи її не звільнили, але «годинне» навантаження суттєво зменшилось. Також почались некоректні висловлювання в адресу викладачки з боку колег. Оскільки конкретно довести факти дискримінації наразі неможливо, дівчина прийняла рішення звільнитись і змінити роботу.

Читайте також: Дискримінація через сексуальну орієнтацію неприпустима, - у Кривому Розі відбувся круглий стіл

Дмитро Коваленко, заступник голови молодіжного виконкому у Кривому Розі, поділився історією про захист прав студентів. Кілька років тому до нього звернулись студентки одного із технікумів, які повідомили про свої партнерські стосунки і попросили сприяти їхньому поселенню в одну кімнату у гуртожитку. Представник інтересів студентів звернувся до ректорату за порадою, проконсультувавшись із батьками студенток, їх вирішили поселити у одну кімнату. Зазначимо, що ніхто не втручався тоді у особисте життя дівчат. Втім, цю ситуацію не можна вважати типовою, оскільки саме одностатеві особи мають право на спільне проживання у гуртожитках навчальних закладів. А от із поселенням пар дівчина/хлопець часто виникають проблеми. Безперешкодно у гуртожитки їх селять тільки за умови узаконення стосунків.

Нагадаємо, у Кривому Розі анонсували підготовку до Кривбас Прайд-2019, городяни планують боротись не лише за права членів спільногти ЛГБТ, а і за права людей із інвалідністю, тих, хто потерпає від расової дискримінації тощо.

Також Борис Золотченко, голова регіональної філії Гей-альянсу, звернув увагу, що часто підлітки зазнають вдома фізичного і морального насилля, коли батьки дізнаються про сексуальну орієнтацію дитини. У якості приклада навів ситуацію із 19-річним підлітком, якого батьки просто відмовились годувати, дізнавшись про його гендерну ідентичність.

Юрист БО БТ "Мережа" Дмитро Борисов зазначив, що згідно з новим ЗУ "Про запобігання та протидію домашньому насильству", будь-яка особа може звернутись у поліцію із заявою про домашнє насилля. Це може бути не лише фізичне чи сексуальне знущання, а і фінансове та психологічне. Таку особу можуть навіть змусити (згідно із приписом) покинути житло, винайняти квартиру жертві насилля тощо. Таку ж інформацію підтвердив присутній на круглому столі заступник начальника Криворізького відділу поліції Микола Верповський.

Заступниця голови комітету у справах сімї і молоді виконкому Криворізької міської ради Світлана Головатюк розповіла, що їм відома історія про зміну статі однією із студенток у нашому місті. Кілька років тому дівчина звернулась із проханням про допомогу, чиновники проконсультувались із медиками, у Києві була зроблена операція.

Чиновниці зазнаючать, що із будь-якими проблемами молодь - а це і підлітки, і молоді люди до 35-ти років можуть звернутись у виконком за консультативною допомого. Також Світлана Головатюк розповіла про Центр "Примирення", в якому, за її словами, фахівці працюють із родинами, в яких виникають конфлікти.

Нагадаємо, що у Криому Розі є спеццентр, в якому сховатись від тирана можуть десятки криворожанок. Для цього необхідно викликати поліцію і зафіксувати факт домашнього насилля. Мобільна група за необхідності доставить жертву у спецзаклад, де людина зможе провести час.



Комментарии (23)

Nika*****

20:46, 07 декабря 2018

Ничеее себе статейка, столько всего.....а я тут про газ и тарифы думаю)))

kpot

21:18, 07 декабря 2018

живите как хотите ,но на показ не нужно выставлять свои сексуальные искривления

Sokker

21:48, 07 декабря 2018

Хотя бы не опошляли само понятие «Гражданская позиция». С каких это пор добежка в зад стала гражданской позицией? Так завтра педофилы и зоофилы выйдут, и скажут, что это их гражданская позиция. Надо все-таки и какую то меру знать.

Sokker

21:48, 07 декабря 2018

...доЛбежка...

Avadrik

21:48, 07 декабря 2018

"якості приклада навів ситуацію із 19-річним підлітком, якого батьки просто відмовились годувати, дізнавшись про його гендерну ідентичність."
Вот вам наглядный пример явного навязывания мнений. Человеку уже исполнилось 19 лет. Родители ему явно ничего не должны и по собственному желанию отказались помогать ему, по СОБСТВЕННЫМ убеждениям. Но активисты ЛГБТ в этом видят дискриминацию? А навязать другим людям, на обеспечение человека, это не дискриминация, нет?
Лицемерие и двойные стандарты левых, в чистом виде.

dbkoval93

22:50, 07 декабря 2018

Мент сидит возле ***а с кислым лицом. И думает себе - или потом в парную пойти отмыться или в церкви отмолиться.

Виталина Лина

23:46, 07 декабря 2018

А где Усов? Чего на сходку не пришел?

Famous

23:48, 07 декабря 2018

Никогда не стремился в душе в Европу, поскольку в ней работаю, а глядя на их ценности и подавну не хочу что бы эта грязь перешла на славян. Мало того что они отстаивают свои права, так еще и права Н Е Г Р О В, которые захватили Францию и чуть слово- судебный иск не в пользу белых. Бардак начинается ребят.

Деган

23:57, 07 декабря 2018

вы расист?

Famous

00:03, 08 декабря 2018

Нет. Но проблема в том, что все думают о расизме. Как только их начинает что то не устраивать, когда они будут на равных правах- они сразу же подают иск и выигрывают его. Они влияют на всё вокруг. Даже на игры, друг сказал что ЛГБТ подали иск и разработчики внедрили во Вторую Мировую войну негров! Да их там в помине тогда еще не было в Европе. Они уже не борются за свои права, а навязывают новые, где негр -главный! Кстати в игру и трансгендеров тоже заставили внедрить! Это как вообще понимать. Некоторые сейчас скажут- это всего лишь игра, но нет, это начало развития нашего сценария в Украине, где внедрят Учительницу с половым органом мужчины.... недопустимый путь развития, как по мне.

Деган

00:20, 08 декабря 2018

типа расизм наоборот?

Famous

00:33, 08 декабря 2018

Верно. Стоит им дать минимальные права- как видите они уже и негроидную расу пытаются защитить и всех прочих, хотя по сути, они отдельная тема. Это болезненная тема для всех. Пусть живут, кто им до этого запрещал? У черных было мало прав до этой темы разве?

Деган

23:54, 07 декабря 2018

ниче се, я двух чудаков знаю на фотках)))) с одним учился с другим работал - вот те и статистика 5% , то что парни того, об этом все знали, но по-моему это их дело, обижать только из за этого не правильно, вот если бы по работе был косяк- то другое дело.

Видалився.

15:42, 08 декабря 2018

А вони про це вам розповідали? Може вони знають про тиск суспільства і тому, бояться казати хто вони?

Юстас

05:40, 08 декабря 2018

Епт петушня черепа поднимает а костя по тихой воде рад и поддерживает.Во *** к и.

Ссылка скопирована в буфер обмена