Питання на контролі: від початку року на користь дітей стягнуто 4 мільярда гривень аліментів

Питання на контролі: від початку року на користь дітей стягнуто 4 мільярда гривень аліментів

Фото: Первый Криворожский

Завдяки першому та другому пакетам законів #ЧужихДітейНеБуває за 11 місяців цього року на користь дітей стягнуто 4,1 мільярда гривень аліментів. Про це повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко.

Зазначимо, що за минулий тиждень державні виконавці Дніпропетровської області було стягнуто більше 10 мільйонів гривень на користь дітям Кривого Рогу та області.

Читайте також: У Кривому Розі з чоловіка, який не платив аліменти своїй дитині, стягнули понад 60 тисяч гривень

Наразі державними виконавцями винесено понад 16 164 постанови про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 11 429 постанов про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 34 034 постанови про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

«Ще не по всіх провадженнях, де є заборгованість, виконавцями винесені відповідні постанови про накладення штрафу, адже це потребує часу. Ми щотижня відстежуємо кількість винесених постанов і їх кількість постійно зростає. Це питання знаходиться на контролі і жодному боржникові не вдасться уникнути відповідної санкції. Хочу наголосити, що ці штрафи ідуть безпосередньо дітям», - підкреслив очільник Мін’юсту.

Читайте також: Чоловіка, який ухилявся від сплати аліментів, позбавлять волі


Він додав, що завдяки нововведенням виконавцями Мін’юсту складено 29 359 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, судами винесено 2 558 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» вже звернулася до Криворізької міської ради за коментарем щодо кількості містян, яки були долучені до соціально корисних робіт.

Міністр також зазначив, що відносно 50,3 тисяч дітей уже погашено заборгованість по аліментах у повному обсязі. Крім цього, 41,9 тисяч сімей досягли згоди щодо сплати аліментів і відкликали виконавчі документи у зв’язку з відсутністю претензій до боржника.

Читайте також: Рятувати криворіжців від ожеледиці, обрізати дерева і ремонтувати сантехніку будуть неплатники аліментів


Комментарии (3)

krivoyroh

07:41, 05 декабря 2018

Дайте людям работу в стране и все будет хорошо.

Буба Касторский

15:56, 05 декабря 2018

лучше ***а нету нечего

Hornet

01:04, 07 декабря 2018

На користь дiтей чи ***дeй?

Ссылка скопирована в буфер обмена