Захворюваність на грип та ГРЗ серед мешканців Дніпропетровщини зросла на 7%

Захворюваність на грип та ГРЗ серед мешканців Дніпропетровщини зросла на 7%

Фото: Первый Криворожский

За даними КЗ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» на 47-му тижні цього рогу в Дніпропетровській області захворюваність на грип та ГРЗ зросла на 7%.Про це повідомили на прес-конференції Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, щодо захворюваності на грип та ГРЗ Кривому Розі та області.

Читайте також: За тиждень у Кривому Розі понад 1500 городян пройшли тест на ВІЛ

Під час прес-конференції начальниця відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович повідомила, що у сезоні 2018-2019 в Україні циркулюватимуть три віруси захворювання грипу.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я у сезоні 2018-2019 років в Україні циркулюватимуть такі віруси грипу:

– вірус, подібний A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09;
– вірус, подібний A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2);
– вірус, подібний B/Colorado/06/2017.

Зазначимо, що вірус «Мічиган», який циркулював в Україні два останні роки. А з іншими двома видами грипу українці стикнуться вперше.

Також Неля Полюхович розповіла, що перевищення середнього обласного показника захворюваності спостерігається на 14 адміністративних територіях у містах: Вільногірськ, Кривий Ріг, Кам’янське.

Основнім заходом профілактики захворювання на грип є вакцинація. В аптеках Кривого Рогу та області вже наявні вакцини проти грипу. Тож, можна придбати вакцину в аптеці за власні кошти і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я. Орієнтовна вартість вакцин – від 250 до 350 гривень.

Цього року українцям доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник – «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея).

Читайте також: Опалення у Кривому Розі дали, але не у всіх городян будинку тепло


Ссылка скопирована в буфер обмена