Із кави з поліцією криворіжці розпочали фестиваль документального кіно про права людини

Із кави з поліцією криворіжці розпочали фестиваль документального кіно про права людини

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі із "Кави з поліцією" стартував ХV Мандрівний Docudays UA - фестиваль документального кіно про права людини.

Як повідомляє журналістка редакції "Першого Криворізького" із заходу, поговорити про реформу поліції, людську байдужість та необхідність регулярної роботи із дітьми прийшли кілька десятків городян.

Головна тема цьогорічного фестивалю документального кіно - «рівні рівності». Станіслав Корнієнко, організатор фесту у Кривому Розі, говорить, що ця тема присвячена суспільним викликам, пов'язаним з поняттям рівності у всіх проявах. Мова йде про сталу дискримінацію ВІЛ-інфікованих осіб, людей із інвалідністю, жінок, які виконують фізично важку роботу та займаються політикою, членів спільно ЛГБТ+, представників нацменшин тощо.

Читайте також: Фестиваль про рівні рівності у Кривому Розі відбудеться напочатку грудня

Участь у сьогоднішньому заході "Кава з поліцією" взяли представниці Криворізького відділу поліції та Полку патрульної поліції Кривого Рогу.

Присутні говорили чи було би можливим у місті безпечне життя, якби не було поліції. Між присутніми зав'язалась дискусія. Подробиці у наступних публікаціях.

Читайте також: Тиждень безпеки дорожнього руху у Кривому Розі школярі провели із офіцерами поліції

Другий захід, яким продовжився фестиваль - це панельна дискусія на тему доступності міського простору. З якими труднощами стикаються люди з інвалідностями та інші маломобільні групи населення в Кривому Розі та як люди виборюють право пересуватися безперешкодно обговорювали із представниками малобільних груп. Одним із спікерів виступив Юрій Понькін, також участь взяла велоактивістка Анна Атаманчук.


Заходи модерували редакторки місцевих ЗМІ Софія Скиба та Ольга Гончар.


Комментарии (3)

#ЗАЧЕМ??

13:21, 01 декабря 2018

Молодцы. Но чувствую, сейчас начнут обгаживать заграничные боты.

MedikoMent

14:30, 01 декабря 2018

Шо шо но каву они y**aшат под сигарету тока так

bog-alvar

06:58, 02 декабря 2018

Ну и какие были у людей ответы "что бы было без полиции", очень бы хотелось почитать!

Ссылка скопирована в буфер обмена