Поляки та українці разом: у Кривому Розі запалили свічки пам'яті у день 100-річчя від початку війни

Поляки та українці разом: у Кривому Розі запалили свічки пам'яті у день 100-річчя від початку війни

Фото: facebook.com/KryvyiRihChurchCouncil/

У Кривому Розі священики та члени польських та українських громадянських середовищ запалили свічки пам'яті у день 100-річчя від початку польсько-української війни.

1 листопада криворіжці зустрілися на вулиці Мартіна Шимановського, яка нагадує нині всім криворіжцям про польську присутність в історії Кривого Рогу, а саме, будівництво Гданцівського чавуноливарного заводу під безпосереднім керівництвом інженера польського походження Мартіна Шимановського. Про це повідомили учасники акції в facebook.

Читайте також: Більшість опитаних криворіжців підтримують утворення самостійної автокефальної церкви в Україні

Криворіжці разом запалили свічки, помолилися спільно за полеглих, віддали їм шану, разом помовчали, зберігаючи в серцях пам’ять про ті події та їхніх учасників.




Нагадаємо, що вчора, 1 листопада, о 17:00 у Польщі й о 18:00 в Україні, також запалили «свічки пам'яті» у багатьох містах країн.

«Пам’ять не про те, що вони воювали одне з одним, а про те, що кожен із наших народів – відповідно до своєї точки зору – боровся тоді за справедливе діло, за свободу своєї батьківщини, за незалежність народу.

І нехай та пам'ять нас зближує, а не розділяє – в ім?я часу і майбутнього Європи задля наступних поколінь українців і поляків», - пишуть на сторінці у Facebook Криворізької Ради Церкви.

Читайте также: Українці пам'ятають, а світ визнає: у 85-ти куточках світу запалюють символічну свічу пам’яті




Комментарии (4)

Famous

11:56, 02 ноября 2018

Хз может я и не прав... Но у нас с ними общего ничего не осталось. Они памятники разрушают вместе с историей, в которой их освободили наши люди, а не ***ы, не брат он мне... ***т ***.

Famous

12:14, 02 ноября 2018

Хз может я и не прав... Но у нас с ними общего ничего не осталось. Они памятники разрушают вместе с историей, в которой их освободили наши люди, а не ***ы, не брат он мне...*** ***.

Шериф

13:43, 02 ноября 2018

Не переживай синок , звичайно ж не брат , ми ж бачимо що ти не москаль і не поляк.

Famous

17:36, 02 ноября 2018

Сыном меня может назвать мой биологический отец- исключений не будет. Так что, самозванец, лезь в тот погреб, в котором сидел ибо я не признаю интернет мамок и отцов.

Ссылка скопирована в буфер обмена