В ефективності природоохоронних заходів на криворізькому ГЗК розбиралась комісія

В ефективності природоохоронних заходів на криворізькому ГЗК розбиралась комісія

Фото: https://www.facebook.com/PetrukhinAnton83

Вчора, 29 травня, у Кривому Розі на території ПівнГЗК відбулося засідання виїзної комісії, представники якої перевірили виконання заходів з пилопридушення на хвостосховищі, кар’єрах, відвалах та автомобільних шляхах підприємства. Про це пише у соцмережі депутат міськради Антон Петрухін.

« Імітація природоохоронної діяльності та щорічне погіршення екологічної ситуації на підприємстві. Найгірша ситуація довкола хвостосховища. На момент обстеження, при швидкості вітру 5-10 м/с, над хвостосховищем здіймалися піщані бурі, що зносилися вітром в напрямку Даманського.

Всі карти хвостосховища, що розташовані по периметру, стоять сухі і генерують пил, ніяких закріплюючих поверхню речовин не використовується. ПівнГЗК не має на хвостосховищі жодної власної поливної машини , підрядні організації, що нарощують дамби хвостосховища, інколи поливають дороги для свого транспорту звичайною водою, яка висихає за півгодини. Бішофіт при поливі для закріплення поверхні вже декілька років на підприємстві не використовують, бо потрібно нарощувати прибутки », - повідомив член комісії та депутат Криворізької міськради Антон Петрухін.

Депутат вважає, що ПівнГЗК за 2017 рік збільшив чистий прибуток в 2,2 рази у порівнянні з 2016 роком і він склав 7,8 млрд.грн та поділений між Ахметовим та Новинським.

Для порівняння, бюджет міста Кривий Ріг за 2017 рік, з урахуванням субвенцій з державного та обласного бюджетів, склав 6,3 млрд.грн.

Читайте також: Екологічну свідомість українських школярів формуватиме «Компола»





« Підприємство відзітувало, що виконує природозахисні заходи, в тому числі висадили жито на невеликій площі, але, як показав візуальний огляд, ці заходи на сьогодні не ефективні.

І на фоні всього того, що ми побачили, підприємство у екологічній декларації, при розрахунку екологічного податку за розміщення відходів, вказують що не допускають забруднення атмосферного повітря і занижують екологічний податок в 3 рази, тим самим перекладаючи гроші із кишені мешканців міста до кишені Ахметова.

Закріплюючих поверхню речовин. При розвантажені техніки чи роботі бульдозеру на відвалі жодних пилопригнічюючих заходів не застосовується. Рекомендації, що були напрацьовані комісією в попередньому році, не виконуються », - пише Петрухін.

За статтею 246.4 Податкового кодексу України за розміщення відходів на звалищах, які не забезпечують повного виключення забруднення атмосферного повітря або водних об'єктів, ставки податку, зазначені у пунктах 246.1-246.3 цієї статті, збільшуються у 3 рази.


Комментарии (15)

AndroidKR

14:07, 30 мая 2018

Эта проблема не только на СевГОКе, у других предприятий тоже самое - только порыв ветра и все в легкие жителей города.

Пауков

14:25, 30 мая 2018

Та дід он на гелікоптері з мощами і попом політав, все саме перестане пилити.

katyara

15:23, 30 мая 2018

а мені здається, що депутат просто привертає до себе увагу, замість того, щоб писати і розповідати як усе погано перед виборами, краще б почав вже зі своїми колегами працювати і робити щоб в країні жилося і дихалося вільніше проте ні він скільки на своїй посаді і що зроблено за цей для захисту довкілля!??!

Віктор Сміт

17:12, 30 мая 2018

Вы правильно заметили, что большинство в горсовете это опоблок и их прихлебатели и они ничего не сделали для защиты окружающей среды в нашем городе!

drea.glush

15:53, 30 мая 2018

Мне интересно по какому принципу комиссия собирается. Мне казалось, что там должны быть специалисты, а не депутаты.

Віктор Сміт

17:13, 30 мая 2018

А специалист не может быть депутатом? Вы правильно заметили, что среди депутатов от опоблока нет специалистов в принципе, но среди других депутатов специалисты есть!

Rico

18:55, 30 мая 2018

Спасибо что хоть кто то пишет об этом.
А то все так хорошо: зарплата - максимум, условия труда - максимум, охрана труда - максимум...

Юлия Викторовна

22:39, 30 мая 2018

Кроме борьбы с пылью на предприятиях, не мешало бы нашим коммунальщикам поработать в городе. Если бы как раньше поливали улицы города, пыли было бы куда меньше.

Пауков

07:39, 31 мая 2018

Юлия Викторовна Полив вулиць це не погано, але це боротьба з наслідками. А треба усувати причини. А головна причина запилиння - відкритий грунт. Як на відвалах так і по місту.

Віктор Сміт

07:46, 31 мая 2018

Пауков, одно другому не мешает! А у нас ни полива улиц, ни подметания, ни рекультивации отработаных земель. Зато полный горисполком «крепких хозяйственников»!

Пауков

07:53, 31 мая 2018

Виктор Смит Тепер все буде добре. Госпідарник на вертольоті з попом і мощами над містом політав, тепер всі негативні явища самі зникнуть)))

Віктор Сміт

10:48, 31 мая 2018

Отлично! Давно ждал голубых в вертолёте!)) Теперь пыль нашего города священная и поэтому её смывать и убирать низзя! Так что дорогие пенсионеры и прочий регионаловский электорат, дышите священной пылью во здравие!!!!

Пауков

11:45, 31 мая 2018

Виктор Смит Як це " не можна змивать"? А якщо змив? Що тепер робити? Як жити? Йомайо! Що я наробив?

Віктор Сміт

14:41, 31 мая 2018

Понять и простить!)))

Надія

14:35, 31 мая 2018

В карьере не поливают, а вы хотите чтобы в городе поливали. Все фабрики не пользуются фильтрами, на жилмассиве СевГОКа нельзя окна открыть проветрить, пылищи полно

Ссылка скопирована в буфер обмена