Відмінності між людьми - не привід для ворожнечі, - відгук криворіжця на всесвітню кампанію #HeForShe

Відмінності між людьми - не привід для ворожнечі, - відгук криворіжця на всесвітню кампанію  #HeForShe

Фото: Oleksiy Petrenko

У рамкак флешмобу публікуємо пости криворіжців, що долучилися до Всесвітньої кампанії #HeForShe, на умовах співпраці із ініціативною групою «рівні у кривому».

Читайте також: Світовий флешмоб підтримують ініціативні криворіжці та криворожанки

Тексти публікуються без змін, редакція порталу не редагує пряму мову учасників флешмобу.

«Ми йдемо в Європу. Ми хочемо жити краще. Ми розуміємо підвалини, на яких побудовано європейське суспільство.
Розуміємо майже всі, але ПОДІЛЯЄМО надто вибірково.

Якщо говорити про цінності, які ми саме ПОДІЛЯЄМО, то надто багато з нас усе ще цінує відвертий «домострой», у якому «женщіна далжна»:
- бути жіночною (носити платтячка, любити котиків, плакати від мелодрам та інші сюсі-пусі);
- з дитинства готуватися до материнства (гратися в ляльки, носитися з візочками, вчитися готувати);
- розуміти, що без чоловіка їй нічого не світить (як це ти одна? як це тобі ніхто з хлопчиків не подобається? як це ти не хочеш заміж?)
+ ще ціла купа різної дурні, і плюс купа того що «женщіна НІ ДАЛЖНА»:
- носити брюки / шорти (це хоч проїхали? Чи не всі?)
- вдягати надто відкрите (бо як шльондра!) чи закрите (бо буде синьою панчохою, див. «заміжжя»)
- бути занадто емоційною
- робити кар'єру
- мати права голосу (як виборчого, так і взагалі). Отримання - а точніше, виборювання - виборчих прав не означає, що до жінок стали дослухатися. І досі часто можна почути «ну, як для жінки, то досить не погано»…
...і багато-багато іншої дурні.

Особливо цікавою, як на мене, є теза щодо «провокування» (відкритий одяг) чоловіків. І шкода, що цікавою вона є для мене, а не для усіх тих, хто її підтримує, вважаючи себе «справжнім чоловіком». Суть цієї тези дуже проста: чоловік = тупе, безвідповідальне і «слабке на передок» створіння, яке себе не контролює, коли бачить «багато відкритого тіла». Такі самі «мужні» чоловіки свого часу заборонили для себе довге волосся. Я так розумію – для того, щоб убезпечити себе від гріха одностатевих «стосунків» на випадок, якщо буде вжито надто багато алкоголю, і чоловік із довгим волоссям буде надто схожий на жінку. Хм-м, сильна стать, що тут скажеш. І з оцього сороміцького замовчування своєї безвідповідальності виникають усі ці незчисленні заборони типу «моя дочка до 20 років сидітиме вдома!» - бо чоловіки надто добре розуміють свою «силу волі» та вміння не сприймати жінку як сексуальний об’єкт. Надто добре розуміють, що «об’єктивація» - не пустий звук, а майже єдина та основна форма та мотив чоловічої уваги до жінок. Простіше кажучи – БО САМ (свого часу) НА ВСІХ ОБЛИЗУВАВСЯ…

Також показовим є ставлення до проституції, проституток і домів розпусти. Щоразу, коли у ЗМІ проскакували репортажі про «викриття публічного дому, у якому жриці кохання безсоромно блаблабла», завжди показують жінок, які закривають обличчя руками. НІ РАЗУ не показали чоловіків, які на той момент там, перепрошую, «отоварювалися». Прямо неймовірний збіг! Стоїть собі будинок, чи конспіративна квартира, і розповсюджує невидимий газ, який змушує чесних сім’янинів (про одного з них – нижче) грішити, ламати життя собі, своїм сім’ям і т.ін. Ну просто дивина та й годі – попиту нема, а пропозиція так і нав’язується від цих сороміцьких створінь! Жах!

До речі, ви в курсі, шановні набожні та святі, що ви можете тепер до скінчення днів звинувачувати жінок В УСЬОМУ лише на тій підставі, що саме Єва першою спокусилася на хитрощі Змія (те, що Змій чоловічого роду – просто замовчуйте). Ага, шах і мат, феміністки! Ой, стійте… це ж виходить, що Єва спокусила Адама… бо він, виходить виявився дурнуватим і безвідповідальним ідіотом? Ще раз: першим було створено чоловіка (за образом і подобою творця), потім з ЙОГО Ж, чоловічого ребра – жінку, а винуватою у вигнанні з Раю будемо вважати саме жінку?... Хм-м, це чоловіча логіка чи «жіноча»?...

До речі, ще один «стовп» анти-фемінізму – спроба заборонити чи хоча б стигматувати аборти. Коли всі борються проти абортів, НІХТО не згадує чоловіків, які саме ЗМУШУЮТЬ своїх жінок робити аборти. Незручно трохи, да? Коли всі такі pro-life, а тут бац – виходить, що є такі собі pro-man’s-child-free-life! Тобто, «ой, ти знаєш, я ще не готовий бути батьком / ти собі зіпсуєш фігуру / ну, ти ж знаєш, що у мене вже є родина блаблабла, коротше кажучи – роби аборт або я тебе кидаю». Ще один чудовий приклад мужності, відповідальності. Сили, ага. І от про цей аспект абортів – ніхто і ніде. Ані пари з вуст.

Нещодавно одна начитана (за кількістю прочитаного, але явно не зрозумілого) людина, яка не зараховує себе до «скрєпних» чи до мусульман (де жінка і особистість - поняття несумісні), добалакалася до того, що «весь цей лібералізм і фемінізм призведе до такого зменшення народжуваності серед тих, хто поділяє ліберальні цінності, що тут усе заповнять мусульмани, чорні та араби». Таким хочеться поспівчувати, бо а) вони є ксенофобами; б) нарцисами, які вважають зникнення «себе» і своїх нащадків трагедією; і в) очевидним розв’язанням проблеми для них було б перетворення усіх «європейських» жінок на інкубатори (на кшталт тих, якими вони є в ІДІЛ), щоб народжуваність серед європейців хоча б не поступалася народжуваності серед «арабів та чорних». І знову погані новини – two wrongs don’t make one right, або «мінус на мінус НЕ дає плюс». Створення «християнського» ІДІЛ не створить жодної противаги мусульманському ІДІЛу, лише радикалізує та загострить «пограничні» питання, актуалізує тезу про «життєвий простір». Якщо я не помиляюся, життєвим простором на державному рівні переймалася одна досить успішна країна у 30-і роки XX сторіччя. Чим усе завершилося для цієї країни (зокрема, для надто багатьох її жінок), нагадувати не хочеться. А розумію, що треба. Щодо а) та б), а саме ксенофобії та трагедії зникнення «себе, таких милих, любих і взагалі мімімі» - то таке суспільство теж існує, і такі тези підтримуються на державному рівні. Запарєбріком, серед духовних скрєп ©.

Цікаво те, що та сама начитана людина (назвемо її умовно Гандрієм, бо так же мужньо, від грецького «андрос» - мужній) висловилася проти ідеї введення 50%-ї квоти на працевлаштування жінок на керівні посади: Гандрій «аргументує», що дискримінацію (0% жінок на керівних посадах лише через те, що вони жінки) не виправити іншою дискримінацією (-50% чоловіків на керівних посадах лише через те, що вони чоловіки). До речі, такі самі квоти на українську мову в українському ефірі Гандрій підтримує, хоча і розуміє, що це дискримінація. «Бо ситуацію треба виправляти». Ще раз – одна дискримінація проти іншої нічого не вирішить, а інша проти іншої – вирішить… #томущопослідовний…

І щоб завершити про Гандрія – дуже показового начитаного (ще раз: саме начитаного, а не розумного. Бо не всяке чтиво є корисним, і не всяке корисне чтиво буде усвідомлено) ксенофоба та шовініста – воно спромоглося на хвилинку відвертості і в одному реченні сказало «я не жінка, не араб, не мусульманин, не гей, не інвалід», мабуть, прагнучи цим щось довести. Можливо, це він перелічив те, що він не має таких ВАД? Можливо, після цього одкровення, від якого Капітан Очевидність має лишитися без хліба, ми усі мали б сприймати слова Гандрія як святу істину? Навпаки – я лише зайвий раз переконався, що Гандрієві не властива така складна штука, як емпатія. Здатність поставити себе на місце іншого (а тим більше – іншоЇ) – це занадто. Це щось надприродне, чи навіть – неприродне. Показово, що цей «анти-емпат» є набожним католиком, який поститься щоп’ятниці, а коли хтось згадує якусь жінку, з якою Гандрій (одружений, батько маленької доньки) ще не знайомий, то першим питанням від нього чути: «гарненька?»…

На прикладі Гандрія дуже хочу побажати усім «мужнім», зробленим з тестостерону індивідуумам якось стикнутися із тим, із чим стикаються дівчата та жінки. Як це втілити на практиці? Я не знаю. Але як дізнаюся – обов’язково повідомлю.

Картинка була б неповною без висвітлення моїх власних (не унікальних) забобонів щодо жінок:
- ніяк не можуть визначитися, чого хочуть;
- часто переймаються через те, через що непотрібно перейматися (роблять з мухи слона).

Але якраз оці штуки і дають чоловікам змогу побути чоловіками, проявити свою мужність і лицарство - м'яко підштовхнути до певного вибору (саме м'яко, навчившись мистецтву переконання (маніпуляції) у жінок), підставити мужнє плече, переконати у тому, що проблеми не існує, підтримати і вселити упевненість.
Відмінності між людьми - не привід для ворожнечі. Відмінності - привід для цікавості, вивчення, співчуття, допомоги, якщо вона потрібна», - Oleksiy Petrenko 34 роки.

Читайте також: Перший відгук криворіжця на Всесвітню кампанію #HeForShe

Ініціативні криворожанки чекають на ваші коментарі та думки на підтримку гендерної рівності у коментарях чи на e-mail [email protected].


Комментарии (11)

omua78

23:33, 05 апреля 2018

Гендерна ривнисть , уважаемые любительницы равенства - это не только права. Это еще и последствия. К примеру - как равная , получить в морду за оскорбление . Вы ведь уже не слабый пол , это сексистские выдумки мужланов , да ? Стоять в транспорте и не жаловаться , что мужики не уступают место - иначе получается , что мы не равны ? Тащить тяжелый чемодан по ступенькам и не ожидать , что "настоящий мужчина" поможет. Настоящий , равный вам , мужчина должен пройти мимо - иначе это уже не равенство. Одними плюшками вы не отделаетесь - придется пожинать весь урожай ривности.

МултиБред

23:40, 05 апреля 2018

омuа78, чё за бред?

Владислав .

00:19, 06 апреля 2018

омик ето ты быдло неграмотное так думаеш, а уступать место женщинам в маршрутке и помогать с тяжолой ношой ето вопрос не гендерного равенства, а воспитаности и моральных ценностей каждого мужчины. Ну а про ударить в морду за оскорбление, если к те приходят такие мысли, то и мужиком ты щитаешся только по наличию
писюна и не больше, та хотя ты и до етого им и не являлса, так вечно плачущая замухрыжка.

allien

09:06, 06 апреля 2018

omua78, ого как вас торкнуло на почве равенства. Для тупых открою секрет: в транспорте уступают место не потому, что "женщина", а потому как есть воспитанность. А так , то да, быдло место не уступает ни пожилым, ни с дитями, ни с тяжелыми сумками.....и тд... Ибо у *** - равенство!

Теловбок

10:13, 06 апреля 2018

Не секрет, что в нормальных странах если уступаешь кому место, то на тебя еще могут и обидеться, что ты показываешь человеку на его слабости.

omua78

10:31, 06 апреля 2018

allien,
Что значит воспитанность? Меня вот учили - женщинам надо уступать место , потому что они слабый пол. Женщин нельзя бить - потому что они заведомо слабее. Логично рассуждая - воспитанность в отношении женщин - признание их неравности по отношению к мужчинам. Но феминистки заявляют - мы не слабый пол , мы равны. Вывод - если какая то женщина отказывается от статуса более слабого , то получая таким образом преимущество перед другими женщинами , она лишается и привилегий , даваемых этим статусом. Или получается какая то хитрожопость - в этом мы равны мужчинам , а вот в этом извольте относиться к нам , как к слабому полу. Только так не бывает.

omua78

11:16, 06 апреля 2018

Очень показательна в этом отношении ситуация с Голливудом. Сколько было возмущений , к слову - вполне справедливых , о сексуальных домогательствах и получении ролей через постель. Сколько яда вылилось на мужчин... И никто не задался вопросом - а как быть с теми , кто заработал славу и деньги мошенничеством , раздвигая ноги перед продюссерами ? Как быть с оказавщимися честными женщинами , не легшими ради роли под мужика ? По справедливости - следовало бы забрать все награды и гонорары у тех , кто признался , что заработал их с помощью секса , получив таким образом преимущество над более честными и порядочными соперницами. Вот это было бы равенство - одинаковая ответственность мужчины и женщины , вступившими в сговор...но такие женщины хотят не этого равенства , им бы и рыбку скушать и... В этом вся суть вашей борьбы за "равенство".

Госцъ

10:02, 06 апреля 2018

Ну давайте, хавайте! На крок блыжчэ до Йевропы! Там содомиты и мужеложцы строем ходят! А чуркобесы неграмотные строем с другой стороны заходят! И все равны! А нормальных, не зарегулированных до икотки людей уже не встретишь. Впэрэд, у свитлэ ***ропейськэ майбутне!

Хмурый Лис

10:31, 06 апреля 2018

Вот , что не понятно зачем засорять мусором вроде этой статьи головы людей у которых и так бардак в голове. Они так забудут на какой свет переходить дорогу . Я говорю не про всех людей , а только тех кто не в состоянии правильно воспринимать информацию в силу своей безграмотности.
Смешали все : дискреминацию людей по пловому признаку, религию ,сексизм, феминизм, понятие нравственности, может даже что то упустил но это уже ну суть важно.
И все же остается вопрос зачем уышлено перемешивать эти понятия.
Варианта как по мне два : либо автор и редакторы полные и... или это направленая работа на разрушение нравственности людей.

Госцъ

10:41, 06 апреля 2018

Да всё понятно и прозрачно. Цель - заморочить людям головы, сварив эдакую кашу. Увести остатки мыслительного процесса в нужную им сторону, подав это дерьмо под соусом "всемирного флешмоба в поддержку сползающих штанов". Манипуляция общественным мнением с привлечением к процессу более-менее известных среди молодёжи людей, к высерам которых эта молодежь (основная целевая аудитория) будет прислушиваться. Имейте мозг в голове и да пребудет с Вами здравомыслия!

Госцъ

10:43, 06 апреля 2018

Да всё понятно и прозрачно. Цель - заморочить людям головы, сварив эдакую кашу. Увести остатки мыслительного процесса в нужную им сторону, подав это дерьмо под соусом "всемирного флешмоба в поддержку сползающих штанов". Манипуляция общественным мнением с привлечением к процессу более-менее известных среди молодёжи людей, к высерам которых эта молодежь (основная целевая аудитория) будет прислушиваться. Имейте мозг в голове и да пребудет с Вами здравомыслие!

Ссылка скопирована в буфер обмена