Світовий флешмоб підтримують ініціативні криворіжці та криворожанки

Світовий флешмоб підтримують ініціативні криворіжці та криворожанки

Фото: Первый Криворожский

Криворіжці закликають хлопців та чоловіків приєднатись до відомого у всьому світі флешмобу #HeForShe.

У Кривому Розі кілька місяців тому популяризувався ініціативний рух, створений, аби сприяти гендерній рівності.

«Ми прагнемо просвіти широких верств населення щодо проблеми дискримінації за ознакою статі та гендерної ідентичності. Наша діяльність спрямована на подолання сексистських та інших дискримінаційних стереотипів, протидію різним формам гендерного насилля.

Наша мета - реалізовувати ідеї різноманітного, інклюзивного та гендерно чутливого світу, досягненню рівності прав та можливостей у сучасному суспільстві», -
говорять представники ініціативної групи.

Читайте також: Хто в Україні заробляє більше - жінки чи чоловіки

Флешмоб #HeForShe, який у світі стартував у 2014 році, об'єднує людей, які усвідомлюють існування гендерної нерівності у суспільстві.

« #HeForShe – рух солідарності за рівність статей, створений організацією «ООН-Жінки». Цей рух має на меті залучити чоловіків до боротьби, адже у більш справедливому суспільстві краще живеться всім» – і жінкам, і чоловікам, пишуть медіа.


Сьогодні суспільству необхідне підкреслення локальних досягнень у питанні гендерної рівності та імплементація кращих практик інших міст. Кривий Ріг вартий зробити свій внесок у розвиток суспільства, кажуть члени ініціативної групи «рівні у кривому» та запрошують хлопців і чоловіків долучитися до кампанії HeForShe.

Зацікавлених просять писати на електронну адресу: [email protected]

Читайте також: Кому у Кривому Розі частіше присвоюють звання «Почесний громадянин»

* Питання рівності прав і свобод актуальне як для всієї України так і нашого міста. В назві ми хотіли максимально відобразити цю ідею. Плюс,щоб зберегти певну автентичність, вгадуваність звідки походимо. І при цьому, щоб не жаргонно звучало Кривий Ріг як Кривий. Тому "рівні", тому "у кривому" - всі однакові маленькі літери.

Матеріал опубліковано на умовах співпраці із ініціативною групою "рівні в кривому".

Комментарии (11)

omua78

20:57, 29 марта 2018

Звезды Голливуда , выступая против сексуальных домогательств , пришли на вручение Оскара полуголыми , многие даже без нижнего белья. Предлагаю крыворожанкам , которым не хватает равенства организовать пробег голышом по городу - уверен , мужики оценят и проникнутся идеей равенства )))

Віктор Сміт

09:45, 30 марта 2018

Сексизм - признак недалёкого ума ((

Major

22:04, 29 марта 2018

Яка неривнисть? Что у нас женщины врачи, крановщики, полицейские, сварщики, водители троллейбусов, и т. д. получают меньше зарплату чем мужчины вышеуказанных профессий? Или им не дают работать в этих профессиях? Не пускают учиться? Бред какойто...

Віктор Сміт

09:30, 30 марта 2018

Собственно цель подобных программ рассказать разным неосведомленным о том, какие же проблемы у женщин именно потому, что они женщины. Ты явно неосведомлённый о таких проблемах. Поговори об этом со своей супругой (если она у тебя есть).

Did Панас

00:30, 30 марта 2018

Женщины не ходят в гараж на выходных, не ездят с подругами на рыбалку, не водят парней в кафе...
М-да, неравенство...

Пауков

07:46, 30 марта 2018

Алабай Бщук Хто таке сказав?

leshii ded

07:49, 30 марта 2018

Все и во всем должны быть абсолютно равными. Ни каких разделений, по полу, в спортивных соревнованиях и, ни каких разделений по весовым категориям, безногих в сталевары, эпилепсиков в пилоты! Мужчины должны уметь рожать и кормить детей грудью, а женщины оплодотворять мужчин. Ни каких ограничений для женщин при работе грузчиками.

Віктор Сміт

09:28, 30 марта 2018

Наверное так легче жить, не думая... Насколько же ограничено твоё мышление, раз ты написал такой бред?!

leshii ded

10:34, 30 марта 2018

Виктор Смит; так писал я для тех, кто мыслить способен. Для умственно ограниченных писать бессмыссленно, ничего не поймут.

Шаленый_лобстэр

20:52, 19 апреля 2018

Шуточный пост но сегодня настроение потролить... Давайте сделаем так мужиков стригут ток мужики ))) Девушкам или теткам меняют на шиномонтажке резину колесах ток женщины ))) Вопрос: хотите вы такого гендерного равенства?

Апполинария Планк

20:36, 26 апреля 2018

интересно, что т.н. гендерной проблемы не было до того, как её начали "освещать" (чит. разжигать) всякие сми, политики и прочий мусор с целью пошуметь.
теперь имеем 30+ гендеров (не шутка), рассовая дискриминация на ровном месте (без фактически её присутствия).. одним словом, жить стало проще.

Ссылка скопирована в буфер обмена