Перший відгук криворіжця на Всесвітню кампанію #HeForShe

Перший відгук криворіжця на Всесвітню кампанію #HeForShe

Фото: Denys Shabanin

У рамкак флешмобу публікуємо пости криворіжців, що долучилися до Всесвітньої кампанії #HeForShe, на умовах співпраці із ініціативною групою "рівні в кривому".

Тексти публікуються без змін, редакція порталу не редагує пряму мову учасників флешмобу.

«Послухай жінку і зроби по-своєму»,

А от візьми і зроби хоч раз так як порадила вона
Мені запропонували написати щось про рівність в стосунках між чоловіками і жінками. Хммм…

Запропонувала дівчина, що не дивно, напевно вірить в те, що я вірю в рівність. А я був сексистом в багатьох поглядах на стосунки між чоловіком і жінкою, допоки не задумався над цим тестом. Можливо завдяки кожному рядку цього я перестаю ним бути.

От задумайся, чоловіче, ми не звикли про таке говорити навіть один одному. Але. От що для тебе вона?.. Як багато сили, твоєї сили, в ній?.. І як багато сенсів в ній, твоїх сенсів?.. А ніхто з чоловіків не відповість, бо ми так не звикли, ми до такого не готові, хіба що коли нап’ємось, хіба що в особистій розмові з тією самою. Якби я не писав, я б теж цього не промовив, але чому б ні, якщо вже пишеться.

Читайте також: Світовий флешмоб підтримують ініціативні криворіжці та криворожанки

Про яку рівність ми можемо говорити, коли її в більшості випадків немає, в стосунках і відносинах між чоловіком і жінкою не буває стратегії «win – win» і ніколи не буде. Через те, що хтось завжди прагнутиме комусь поступитись. Або він їй, через її гарні очі, або ж вона йому, бо його характер вимагає приймати цього дурня таким сильним, закриваючи очі на слабкості. І вони обидвоє це розуміють, що він з його характером, що вона з її очима. Розуміють, але не промовлять цього. В цьому і є магія, магія тиші, тиші, яка лишається поміж ними. Їх стосунки триватимуть довго, адже вони вірять в рівність, в рівність де ти підтримуєш слабкості іншого, врівноважуєш їх, робиш непомітними.

Існує багато інших моделей, я навів найбільш гармонійну, але деструктивних більше. Проте всі ці моделі в стосунках показують одне, що рівності як такої не існує, хтось поступається. В цьому і є рівність в готовності поступитись, і дуже часто жінки й дівчата готові поступитись, коли ми не готові, це робить їм честь, нам ні. Це знак, що вони дбають, вони переживають, вони готові жертвувати, аби всім стало краще, стало ліпше. Жертовність – запорука майбутнього, без неї не складеться, без неї не витримаємо. Й саме такої жертовності, чистої й безкомпромісної нам ще треба повчитись у них.

До мене звернулися з пропозицією написати про рівність, але про неї не хочеться, про неї легко, бо можна лицемірно, легко так, аби заробити певних полюсів собі за це. Але рівності немає. І її немає не тому, що фемен цього не заслуговує. Її немає через нас. Багато в чому ми не готові до рівності. Але все змінюється, все йде своєю чергою, вони її отримають і відмовляться від неї. Не через себе, через нас. Зрозуміють, що в тій нерівності, робили для цього світу значно більше від нас, що в тій нерівності створювали нас й нашими руками створювали світ. Тисяча і один чоловік сказали б, що досягли в цьому світі багато, але чи досягли б вони цього без крил, подарованих жінками…», - Denys Shabanin 22 роки.

Ініціативні криворожанки чекають на ваші коментарі та думки на підтримку гендерної рівності у коментарях чи на e-mail [email protected]


Комментарии (11)

May 9 Victory Day!

08:59, 30 марта 2018

Что это за неуч писала эту статью??это жесть...

Віктор Сміт

09:21, 30 марта 2018

о, ватники подтянулись, сейчас своими "духовынми степлерами" будут учить людей как жить под русским миром.

Гюнтер

10:06, 30 марта 2018

Виктор Смит, ты свой поросячий пятак свидомита даже в тему отношений между мужчиной и женщиной умудрился всунуть. Беги к@с.т.рю.л.ь.к.а, беги, а то Путин нападэ))

Гюнтер

10:50, 30 марта 2018

Вольдемар, туда фиг попадаешь, хотел менделя с *** проведать, не пустили, говорят привезли новеньких к@с.р.ю.л.ь.ки.ны.х Володемара и Витю смита, у которых обострение шизофрении, говорят, что они путина видели в Ашане.

Віктор Сміт

13:54, 06 апреля 2018

Так смешно наблюдать за беседой вилкул-ботов. Какой у вас тариф? Сколько платят? Зарабатываете больше чем в Польше?

leshii ded

10:43, 30 марта 2018

Как много буков, но еще больше ахинеи. Автору простительно, поживет, поумнеет(если это ему доступно будет) и мысли в голове другие шевелится станут. И, для него - Леонардо да Винчи.
"Мудрость есть дочь опыта".

Did Панас

11:46, 30 марта 2018

Мысли про гендерное равенство:
- Беременная уступает место мужику с пивным животом;
- Бабка уступает место деду;
- Подходит девушка к парню с вопросом "вашей маме невестка не нужна?", далее ведёт его в кафе, а он такой: " не для тебя мать моя тюльпанчик выростила!"
- Требуем у своих жен\девушек айфон 8, в противном случае - не даем им и едем к маме;
- Сидим дома, не работаем. Требуем на пиво и походы с друзьями 100500 денег в день! Если не даёт денег - она меня не любит! (собираем вещи и едем к маме)

_Alex_

12:52, 30 марта 2018

И наконец апофеоз эмансипации - женщина-п**р.

Хмурый Лис

13:30, 30 марта 2018

Да если еще добавить борадатых женщин и мужиков в ласинах то все верно

Эйяфьядлайекюдль

17:41, 30 марта 2018

Лады. Беременная уступает мужику с пивным брюхом (с обязательным похмельем, токсикоз же) при условии, что он кого-то одушевленного в итоге родит. Бабка с дедом и так наперегонки к единственному месту несутся. Ну, а насчет денежных отношений в семье... Есть такая поговорка: если жена зарабатывает намного больше своего мужа, это несколько огорчает работающих мужчин и очень радует неработающих.

Прохор

13:01, 30 марта 2018

Мужчины и женщины равны в правах и так! Покажите норму права притесняющую женщин?

Ссылка скопирована в буфер обмена