Будьте пильними, - копи Кривого Рогу розповіли учням про кіднепінг

Будьте пильними, - копи Кривого Рогу розповіли учням про кіднепінг

Фото: Управління патрульної поліції Кривого Рогу

В Управлінні патрульної поліції Кривого Рогу розповіли про роботу із підлітками.

Інспектори патрульної поліції Кривого Рогу побували на Інгульці. Разом із активістами БО "МБФ "Ожина" спілкувались із учнями 9-10 класів шкіл району.

Вчити дітей бути пильними, ставитись критично до незнайомих ситуацій і не соромитись гукати на допомогу сьогодні, вважаємо, конче необхідно. Часто у ЗМІ повідомляють про те, що шахраї вводять в оману дітей, крадуть їхні гаджети. Патрульні готові допомогти у будь-якій ситуації, але краще, щоб наші діти були готові до підступного сьогодення. Тому під час зустрічі на Інгульці школярам інспектори показали стрічку "Життя на продаж" та проговорили прості правила.

Читайте також: Школярі про насилля розповіли криворізьким копам



Дітям говорити наодинці із чужими на вулиці не радять поліцейські, навіть якщо незнайомці пропонують щось привабливе - погратись із собакою, зробити фотосесію чи купити смаколик. Завжди треба відмовлятись від таких пропозицій та шукати захисту у дорослих.




Також, розповіли патрульні дітям, що треба звертати увагу на поведінку малечі, яка вередує і виривається, йдучи по вулиці із дорослими. Це може бути однією з ознак кіднепінгу.

Можна і треба поцікавитись у дитини, ким доводиться їй дорослий, так визначити чи є небезпека для життя і здоров'я маленького українця.






Старші школярі мають наглядати за меншими учнями, які самі граються у дворах чи вештаються у супермаркетах без нагляду дорослих. Ще інспектори нагадали, що патрульні ніколи не зловживають владою і не забирають речі, не пропонують пройти у незнайомому напрямку.

Разом інспектори, благодійники й учні розробили план акції "Не загубись!".

Читайте також: Новий Life Stylе у Кривому Розі - співпраця із поліцією




Як бути, якщо раптом таки малеча загубилась? Тепер діти мають листівки, які нагадають алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Головне - не бути байдужими, щоб потім не картати себе через те, що не зумів комусь допомогти.

Комментарии (2)

Бородач

09:45, 01 марта 2018

Думал дурацкая мода на использование английских слов уже ушла, а нет.

Злойе

10:05, 01 марта 2018

Бородач, гоп-стоп это не по европейски, тут российскими корнями попахивает. А так старое явление назвали новым словом и опа, уже кагбэ эвропа....

Ссылка скопирована в буфер обмена