Кривий Ріг чекає «Ейфорія» англійською

Кривий Ріг чекає «Ейфорія» англійською

Фото: Первый Криворожский

У криворізьких кінотеатрах 18 лютого розпочинається показ фільмів без перекладу з англійської. Це вперше у нашому місті. Раніше фільми іноземними мовами можна було подивитись тільки у рамках фестивалів документального кіно.

В сучасних реаліях англійською – або її елементами – послуговується чимало мешканців Кривого Рогу.

«У нашій Україні з`явився англомовний уряд, англійську активно вивчає нова поліція, проводять соціальні програми для населення.

Також батьки наполегливо змушують своїх дітей якомога більше часу приділяти вивченню іноземних мов та й інші пересічні громадяни частіше роблять пости в соцмережах англійською.

Осторонь не залишимось і ми»,
- говорить Олександра Іолкіна керівник кінотеатру Multiplex Union.

Читайте також: Do you speak english? А копи Кривого Рогу тепер будуть

«Перегляд фільмів мовою оригіналу – є невід’ємною складовою сприйняття та розуміння англійської мови. Так як і будь-яка іноземна мова, англійська потребує певного періоду адаптації та звикання до сприйняття аудіо-та відеоматеріалів, тому для комплексного розуміння англійської, перегляд фільмів та відео є наразі одним з найбільш дієвих та популярних способів вивчення іноземної мови.

Окрім того, англійська мова містить багато стійких висловів, ідіом та сленгових виразів, деякі з них складно перекласти українською.

Їх я рекомендую запам’ятовувати без перекладу, мовою оригіналу, беручи до уваги обставини ситуації та розмову, в яких вони були використані»,
- коментує Катерина Каймашникова, тренер з англійської мови, яка працює із дорослими криворіжцями.


Читайте також: Для підтримки розвитку інклюзивної освіти передбачено 210 млн грн, - Віце-прем’єр-міністр України

Маргарита Волкова, член організації AIESEC, викладач англійської, яка займається із дітьми від 1,5 року, говорить:

«Найкращий спосіб вивчити іноземну мову - занурититися у неї в усіх можливих сферах свого життя, тобто сприймати її тими ж каналами, що й рідну. Чудовим вирішенням цього завдання може бути прослуховування музики чи перегляд фільмів в оригіналі.

Головний нюанс у цій справі - обрати свій рівень. Щоб кількість невідомих слів не перевищувала третини. Тоді ми себе і комфортно почуваємо, і маємо над чим попрацювати. Тільки уявіть собі, як це чудово розуміти задуми людей з різних кінців світу, без домислів перекладачів
».


Перший показ стрічки на мові оригіналу - «Ейфорія» - заплановано вже найближчими вихідними. Режисерка і сценаристка стрічки Ліза Лангсет.

Нагадаємо, у Кривому Розі відбувся показ фільмів «Міф» та «Кіборги», які розповідають про звитягу українців.

Читайте також: Частину грошей, зібраних від прокату фільму «Кіборги», передадуть родинам загиблих Героїв

Ссылка скопирована в буфер обмена