Українській стороні вдалося встановити місцезнаходження 95 заручників на окупованих територіях, - Геращенко

Українській стороні вдалося встановити місцезнаходження 95 заручників на окупованих територіях, - Геращенко

Фото: Первый Криворожский

Перший заступник голови Верховної ради та Уповноважена з мирного врегулювання конфлікту у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради розповіла народним депутатам, чого вдалося досягнути українській стороні. Виступити політика змусила дискусія щодо прийняття закону про реінтеграцію Донбасу.

Нагадаємо, у заручниках терористів роками знаходяться і бійці з Кривого Рогу.

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

На сьогоднішній день встановлено місцезнаходження 95 військовослужбовців, які перебувають у полоні бойовиків. Геращенко зазначила, що задля їх звільнення українська сторона погодилась віддати кількість затриманих членів незаконних збройних формувань, передбачених пунктом 6 Мінських домовленостей. Ця пропозиція, як відзначає політик, була заблокована впродовж 4-5 місяців. Через це представникам України довелося погодитися на обмін у форматі "306 на 74". Тобто, додому зможуть повернутися лише 74 українських Героя. Окрім чоловіків, у полоні перебувають ще й 10 жінок.

Читайте також: Вони забуті на війні, - «Кривбас» у Верховній Раді

Геращенко з трибуни розповіла, що зараз перед українською стороною є дві проблеми - хто увійде в список "74" та успішний обмін. Адже, за словами заступника голови Верховної Ради, існує дуже великий шанс того, що бойовики можуть проводити провокації, аби зірвати процес обміну.

Також, зазначає Геращенко, Росія сьогодні виводить своїх кадрових військовослужбовців з СЦКК (Спеціальний центр з контролю та координації у зоні АТО, - ред.), аби загострити ситуацію та змусити Київ до прямого діалогу з представниками "ЛДНР".

Читайте також: Україна робить усе можливе для звільнення 74 героїв до Нового року, - Геращенко

Ссылка скопирована в буфер обмена