Особливості реєстрації оренди земельних ділянок

Особливості реєстрації оренди земельних ділянок

Фото: Первый Криворожский

Земельна ділянка може бути передана особі не тільки на праві власності, але і на праві користування (сервітут, суперфіцій, оренда).

Самий розповсюджений спосіб з перелічених – оренда.

Земля не може передаватися в оренду для використання з метою, відмінною від її цільового призначення.

Договір оренди земельної ділянки, а також право власності на нерухомість, яка знаходиться на ній повинні бути оформлені на одну і ту саму особу.

Якщо ви володієте нерухомістю на праві сумісної власності, договір оренди землі варто укладати усім власникам нерухомості одночасно.

При передачі в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства строк дії договору оренди землі не може бути меншим 7 років.

Читайте також: Ми поставили крапку в беззаконні проти чесного бізнесу, - Гройсман

Норма щодо мінімального строку оренди земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства стосується виключно договорів оренди землі, які укладені після 5 квітня 2015 року.

Термін оренди, зазначений у договорах оренди землі, укладених до настання цієї дати, визначається за погодженням сторін і підлягає зміні в такому ж порядку.

02.12.2016 набрала чинності постанова Кабінету міністрів України «Про внесення змін до Типового договору оренди землі» від 23.11.2016 р. №843. Договори оренди землі, укладені до настання 02.12.2016 не потребують викладення у новій редакції.


Ссылка скопирована в буфер обмена