Сьогодні День припинення безкарності за злочини проти журналістів

Сьогодні День припинення безкарності за злочини проти журналістів

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів, встановлений резолюцією ООН. У Кривому Розі часто порушують права журналістів.

Зокрема, нагадаємо, що рік тому на сесію міськради не пустили журналістів. Слідство ведеться вже понад рік. Ніхто не покараний. Детальніше ми писали про це тут.

Також відкриті провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності криворізьких колег-телевізійників.

За даними ЮНЕСКО, за останні одинадцять років було вбито близько 930 журналістів, які висвітлювали новини і доносили важливу інформацію до громадськості.

Це становило в середньому одну смерть кожні чотири дні.

Половина вбивств журналістів була в країнах, що не знаходилися у стані збройного конфлікту.

У дев'яти з десяти випадків вбивці не понесли покарання. Безкарність призводить до все більшого числа вбивств і часто є симптомом загострення конфлікту і розвалу правоохоронної і судової системи.

Читайте також: Ситуація з безпекою журналістів в Україні неприпустима, - НСЖУ

Нагадаємо, що в Україні упродовж жовтня 2017 року зафіксовано 5 випадків застосування фізичної сили до журналістів. Інциденти сталися в Києві й передмісті, а також у Херсонській області.


Комментарии (3)

omua78

09:28, 02 ноября 2017

А мне нравится. Журна*** так верещали про "жыты по новому" и действительно зажили , не поспоришь. Их отстреливают , взрывают ,
избивают , сажают . И власть всегда находит московский след ... через 10 минут после случившегося. И никто никогда не наказывается. Живите по новому , ***. Десять раз думайте , что и про кого пишите , а то мало ли , и до вас рука Москвы дотянется...

cube

10:57, 02 ноября 2017

"журналисты" . слидство вэдэться . вы хоть раз о Васильце, Тимонине, Муравицком писали ?

omua78

11:09, 02 ноября 2017

cube,
За это до них тоже рука...хм...Москвы добраться может. Поэтому за последние пару лет журналысты выработали чувство самосохранения и пишут только то , что разрешают.

Ссылка скопирована в буфер обмена