Криворіжцям, які травмувалися на роботі, мають виплачувати 350 тисяч гривень

Криворіжцям, які травмувалися на роботі, мають виплачувати 350 тисяч гривень

Фото: Первый Криворожский

Працівникам, які отримали травми на роботі, мають бути сплачені кошти за завдану шкоду в розмірі не менше тисячікратного розміру прожиткового мінімуму.

Кабмін на своєму засіданні прийняв Постанову №751, якою затвердив Порядок та правила проведення обов'язкового страхування професійної відповідальності призначених органів з оцінки відповідності та визнаних незалежних організацій за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

Документ визначає механізм проведення обов'язкового страхування, суб'єктів такого страхування, предмет договору, мінімальний розмір страхової суми і максимальні розміри страхових тарифів, типову форму договору обов'язкового страхування.

Згідно з прийнятим актом, страхова сума встановлюється за згодою сторін, але не може бути менше 1000-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня року, в якому укладається договір обов'язкового страхування.

Що стосується розміру страхового відшкодування, то на відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю третіх осіб внаслідок настання страхового випадку, він становить 60% страхової суми.

Читайте також: Чи можна звільнити співробітника за станом здоров'я

Щодо страхової виплати на одну людину, то вона встановлюється:

-в разі виплати страхового відшкодування спадкоємцям третьої особи, яка загинула (померла) - 500 тисяч гривень;
-в разі встановлення третій особі I, II і III групи інвалідності - відповідно 350 000, 250 000 і 150 000 гривень;
-за кожен день непрацездатності третьої особи - у розмірі 1/15 мінімальної заробітної плати, встановленої на початок календарного року, але не більше ніж 100 тисяч гривень за весь час втрати працездатності.

Відзначимо, що розмір відшкодування шкоди, заподіяної майну третіх осіб в результаті настання страхового випадку, становить 40% страхової суми.

Комментарии (10)

ГЛУБИНА РЕЗКОСТИ

16:35, 08 октября 2017

Хех,тут то главный прикол то что МАЮТЬ...

ГЛУБИНА РЕЗКОСТИ

16:37, 08 октября 2017

Сколько было случаев на предприятиях и что?Хоть был ли один случай не ЯКОБЫ по вине работника?Та находили МИЛЛИОНЫ нарушений(дописывали) по ТБ и как всегда делали виноватым работника!И так будет дальше,не хотят отвечать предприятия за свое все ржавое!

Владислав

16:40, 08 октября 2017

Тока тупому люмпену забыли дописать, что заплатят если травма по вине работодателя, а если по нарушению ТБ то беспластое такси с мегалкой до больнички и усе.

Yosetsu-ki

17:52, 08 октября 2017

Владислав,тем более с нашей ТБ,ОТ и ПБ в первую очередь нарушают работодатели,рабочие работают без спецсредств,поломанним инструментом и т.д .и т.п.,но если рабочий травмировался его же и делают виновним в нарушенияхТБ

Владислав

20:03, 08 октября 2017

Папай так в таком случае работник обязан отказатса от порученой ему роботы до устранения неисправностей, а если согласилса, то пеняй сам на себя.

Yosetsu-ki

21:18, 08 октября 2017

Владислав,так начальство говорило(раньше,сейчас чи боятся шо уйдут и те шо остались люди,бо самим им прийдется работать)не нравится- расчитуйся,типа незаменимих людей нет,а щас они наверное поняли ,шо действительно нет

yura36,6

18:15, 08 октября 2017

Никто вам ничего не выплатит, просто вернутся лихие 80е когда начальство на все ЧП ездили с недопитой бутылкой водки . А раз по пьянке то и выплат никаких.

Владислав

19:58, 08 октября 2017

А обезательное осведетьствование при поступленеи проходит не потерпевший, а дежурный бухарь.

DUX

10:49, 09 октября 2017

Хорошо я получил травму на амкр, мне так и ни кто не помог, даже не спросили нужно нет. Живи как хочешь, с кого спросить или куда писать то

spozhivzahist

15:59, 09 октября 2017

Найкращі лінгвісти та мовознавці працюють на Першому кривоязикому! Тільки справжній фахівець міг видати перл на кшталт "тисячІкратний".

Ссылка скопирована в буфер обмена