Ідею криворіжців написати листа світові підтримали у Запоріжжі

Ідею криворіжців написати листа світові підтримали у Запоріжжі

Фото: Первый Криворожский

Інціативні криворіжці запровадили в рамках Народної дипломатії Всесвітню акцію «Напиши листа світові».

До акції залучилися мешканці Запоріжжя.

Ініціатори закликають усіх, кому потрібен мир в Україні, кому важлива цілісність і незалежність нашої держави, долучитись до збору підписів під листом-зверненням до Організації Об’єднаних націй.

Криворіжці запропонували всім українцям, а також представникам нашої діаспори в 15-ти країнах світу підписати лист до Організації Об'єднаних Націй.

Автори листа до ООН засуджують агресію Російської Федерації щодо України, а також вимагають негайного виведення окупаційних військ з Донбасу і повернення захоплених територій під юрисдикцію України.

Стартував збір підписів навесні цього року. Першою областю, яка підтримала акцію, стала Запорізька.

Читайте також: «Напиши листа світові» у Кривому Розі готове підтримати МЗС України


Свої підписи під листом поставили 17 тисяч школярів, студентів, військових, волонтерів, громадських активістів і інших звичайних небайдужих українців.

«Запорізька область однією з перших приєдналася до цієї акції, тому що наша область прикордонна.

Ми прифронтовій регіон, який, як ніхто інший, відчуває на собі цю війну, цю агресію Росії»
, - сказав голова громадської організації сімей загиблих учасників АТО «Родини козацької звитяги» Микола Говоруха, що втратив на війні сина Сашка.

«Наші сім'ї відчули на собі, що таке війна, що таке втратити близьких. Переживали за наших хлопців, які неодноразово виявлялися в котлах, організованих російськими спецами».




Він зазначив, що військова прокуратура України давно веде роботу зі збору доказів і свідчень про російську агресію на території України для передачі в Гаазький трибунал.

Рідні багатьох загиблих воїнів АТО вже дали свої свідчення щодо цього. Микола Говоруха впевнений, що правда переможе.

Читайте також: Напиши листа світові. Криворіжці намагаються зупинити війну в Україні

Війна торкнулася і сім'ї ініціаторів акції - криворізьких волонтерів Любові Скиби і доктора філософських наук, професора кафедри філософії та соціальних наук Криворізького національного університету Тетяни Цимбал.

У Любові Скиби зять і племінник захищають Україну в зоні АТО, а у Тетяни Цимбал - служить син.

«Не всі можуть піти на фронт, не всі мають здоров’я, треба й тут комусь працювати. Але кожен може долучитися до цієї акції, і це вже буде важливо, що ви не були байдужими», - сказала Тетяна Цимбал.


На думку волонтерів, в ситуації, коли в країні йде війна, не можна бути байдужим.

«Сидіти, терпіти і нічого не робити - не сила. Я хочу, щоб мої діти звідти повернулись. Так само хоче кожна мама, щоб її діти повернулись, кожна родина», - сказала Любов Скиба.

«В ООН є кілька країн, які активно підтримують нашу Україну. Але більшість країн, які виступають нейтрально щодо ситуації, мабуть, не зовсім розуміють, що у нас відбувається.

Вони думають, що у нас тут внутрішня війна. Все тому, що Росія, яка має потужне інформаційне поле у світі, формує цю думку», - кажуть ініціатори збору підписів.

Головна мета акції - привернути увагу світу, членів ООН до війни в країні.

Листи з тисячами підписів Міністерство закордонних справ України передає дипломатичною поштою в ООН. Тому є велика надія на те, що весь світ почує українців.

Комментарии (2)

исраэль

14:10, 05 октября 2017

Да все членв ООН отлично знают что в Украине происходит.Кому вы лапшу на уши собираетесь повешать.Членам ООН.Да они лучше вас знают что это за война и для чего она сделана и кому она выгодна.

радистка КЭТ

17:30, 05 октября 2017

опять что-то криворожцы замутили , только у криворожан забыли спросить

Ссылка скопирована в буфер обмена