Криворізькі нардепи не ознайомились із списком винних у трагедії під Іловайськом

Криворізькі нардепи не ознайомились із списком винних у трагедії під Іловайськом

Фото: Первый Криворожский

Народні депутати України, які родом з Кривого Рогу, не ознайомились зі списком винних у трагедії під Іловайськом.

15 липня 2016 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час виступу у Верховній Раді України запропонував народним депутатам ознайомитися у встановленому порядку з висновками судових експертиз з грифом «цілком таємно» щодо проведення бойової операції в районі Іловайська.

Однак, як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, із більш ніж 400 народних депутатів із висновками експертиз ознайомилися лише п’ятеро з них (А. Тетерук, І. Вінник, І. Фріз , Т. Чорновол, Є. Соболєв).

Решта, у тому числі народні депутат України з Кривого Рогу (О. Вілкул, Д. Шпенов, К. Усов, А. Гальченко, К. Павлов), упродовж року для ознайомлення із документами у прокуратуру так і не прибули.

Читайте також: В Іловайській трагедії винна лише Росія, - Генпрокуратура

У ГПУ зазначають, що народні депутати України, які не ознайомилися з висновками зазначених судових експертиз, мають можливість зробити це у приміщенні режимно-секретної частини Головної військової прокуратури у порядку, передбаченому законодавством про державну таємницю.

Необхідність надання висновкам судових експертиз грифу обмеженого доступу обумовлена тим, що у них досліджувалася значна кількість документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю.

Головна військова прокуратура продовжує збір доказів та встановлення всіх осіб, причетних до розв’язання і ведення агресивної війни проти України, вчинення воєнних злочинів на території України, у тому числі віроломного вбивства українських військовослужбовців у районі Іловайська.


Комментарии (8)

yura36,6

18:19, 14 августа 2017

Тю , я думал один Турчинов виноват а там целый список !

normalnalyudyna

18:28, 14 августа 2017

і всі ваші колеги

Эйяфьядлайекюдль

22:37, 14 августа 2017

Разбором полетов нужно заниматься после победы. Можно и сейчас на радость врагу на это тратить ресурсы и время. Но единственным итогом будет трусость генералов, которые вообще никаких приказов отдавать не будут на всякий пожарный. Отдавать приказы тоже нужна смелость. И не всегда есть время на маневры. Зачем украинской армии трусливые генералы? Вот после победы и разберут каждый отдельный случай. Вернутся парни. Так или иначе правосудие состоится.

solidvann

11:01, 15 августа 2017

А что для Вас "победа"?

Эйяфьядлайекюдль

11:52, 15 августа 2017

А для вас? Моя позиция прозрачна.

solidvann

14:13, 15 августа 2017

Настолько прозрачна, что её даже не видно...
Для меня "победа" - это когда москали официально признают, что "онитамбыли", что "онитамбыли" убивали украинцев, что киселёвы с лавровыми врали, что они захватили Крым, что всё содеянное горе они готовы попробовать компенсировать финансово... Но этому не быть, потому что это непарусски.
А вы ответите на мой первый вопрос? Или вы из тех, кто вопросами на вопросы "отвечает"?

Бла-бла-бла

12:04, 15 августа 2017

Хатуль Мадан,история диктует другую статистику, а именно украинские генералы (в период становления Украины как территории и державы в составе других империй ) очень отважны, но как только они становились независимы всё куда то исчезло

Evdokia.krasna

09:40, 15 августа 2017

сцикуни вони

Ссылка скопирована в буфер обмена