Рейтинг прозорості міст України: Кривий Ріг на 54 місці

Рейтинг прозорості міст України: Кривий Ріг на 54 місці

Фото: Первый Криворожский

Наскільки прозорою є міська влада Кривого Рогу? За які сфери наше місто отримало найбільшу кількість балів?

Відповіді на ці питання можна отримати, подивившись рейтинг прозорості міст України.

Transparency International Україна спільно з Інститутом політичної освіти провели аналіз прозорості та відкритості міст нашої держави.

У рейтингу прозорості сотні найбільших міст України Кривий Ріг посів 54 місце й отримав 28,6 балів зі 100 можливих.

Команда аналітиків вибудувала топ-міст за 91 показником у 13 сферах, зокрема, бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших.

Читайте також: Складено рейтинг міст-лідерів та аутсайдерів України

Згідно з дослідженням, інформація про роботу органів місцевого самоврядування отримала найбільшу кількість балів, та все ж залишається напіввідкритою, а сфери комунального підприємства та житлової політики не отримали жодного балу.

Такі результати є не досить оптимістичними. Проте міська влада має можливість їх покращити, а мешканці міста допомогти їй у цьому.

Під поняття прозорості аналітики TI Україна мають на увазі такі сфери відповідальності міської влади як соціальні послуги, житлова політика, комунальні підприємства, комунальне майно, освіта, закупівлі та деякі інші.

Читайте також: В якому рейтингу Україна піднялася на 6 позицій?

Було оцінено наскільки на сайтах міськрад доступна інформація, наприклад, чи доступні протоколи міськрад, чи повідомляється про майбутнє засідання сесії, щоб громадяни могли прийти і взяти в них участь, чи відкриті закупівлі, чи можливо записати дитину в школу онлайн, чи можна стати в житлову чергу онлайн.

Комментарии (2)

Лeдькa

09:33, 12 июля 2017

Я например думаю что он заслуживает одного из последних мест, и пока власть не сменится у городе мы будем падать все ниже и ниже. Вопрос в том на кого менять... пока кандидатов 0

Quiche

14:54, 12 июля 2017

Найпрозорішими містами України є Кропивницький (Кіровоград), Київ та Івано-Франківськ. Такими є результати пілотного аналізу прозорості та відкритості міст, який провели Transparency International Україна спільно... - дуже цікава інформація від організації, яка в 2016 році мала назву Кіровоградська обласна громадська організація «Творче об’єднання «Технологія оптимального розвитку особистості».

Ссылка скопирована в буфер обмена