Криворізький університет ознайомив з напрямками роботи в проекті міжнародного значення

Криворізький університет ознайомив з напрямками роботи в проекті міжнародного значення

Фото: Первый Криворожский

Вчора, 4 липня, у стінах Криворізького державного педагогічного університету відбулася унікальна прес-конеренція міжнародного значення.

14 університетів було відібрано для участі у другому циклі Програми розвитку лідерського потенціалу університетів Україні.

За повідомленням Британської ради в Україні, Криворізький державний педагогічний університет з проектом «Імідж університету як результат формування його соціального капіталу» став одним із 14-ти учасників Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України.

Читайте також: Команда лідерів одного з вишів Кривого Рогу розказала про співробітництво з Британською радою

Команда планує здійснити візит до Британського університету.

«Головна мета - навчальна. Це обмін досвідом, вивчення досвіду. Тому обирається саме той університет, який близький до нашого проекту, який займається формуванням соціального капіталу, формуванням іміджу університету.

Питання в тому, щоби знайти цікавих нам партнерів і щоби ми були їм цікаві задля обміну досвідом»
, - зазначила голова первинної профспілкової організації КДПУ, учасник лідерської команди Людмила Бурман.

Метою проекту є пошуки шляхів трансформації КДПУ, формування нової корпоративної культури, розширення кола послуг, які може надавати виш.

«Це сприятиме підвищенню ступеня задоволеності споживачів наших послуг. Тим самим, це стимулюватиме конкурентоспроможність університету. Імідж університету має перетворитися на потужний стратегічний ресурс», - зазначила лідер проекту, доцент каедри соціології та економіки Маргарита Широкова.



Цим питанням університети України не займалися. КДПУ перший розширює горизонти у цьому аспекті.

У Криворізького педагогічно вже є проміжні результати у межах роботи проекту:

  • створення центру соціального розвитку, при якому вже існує кімната тимчасового перебування дітей, якщо викладачу, або студенту потрібно на заняття, прес-центр, за допомогою якого виш має змогу спілкуватися з навколишнім світом,
  • реалізовано і запущено покращений сайт університету,
  • створена кафедра соціальної роботи.
«Це не останнє, що ми зробили. Ми рухаємось далі. Ті завдання які ми поставили, вони виходять за межі більш тривалої перспективи», - прокоментувала Маргарита Широкова.


Читайте також: Студенти Кривого Рогу передають знання майбутньому поколінню активістів

Соціальний капітал команда вбачає як певний нематеріальний ресурс, який ґрунтується на спільних цінностях, нормах і продукує довірчі відносини.

Зміни, яких чекає громадскість вишу, не можна торкнутися рукою. Це щось, що змінить сприйняття, як зсередини, так і ззовні.

«Це накопичення соціального капіталу. Це перехід від традиційної моделі надання послуг до моделі надання можливості. Це зміни у корпоративній культурі

Всі ми з вами повинні поділяти ці цінності й те, як ми будемо поводитись, чи будемо ми відчувати ідентифікацію себе з університетом. У цьому моменті нам є куди рухатися»
, - сказала лідер проекту.

Тренінги та навчальні візити до Британської ради в Україні обмінюються досвідом з членами інших команд, утворюючи своєрідний потік знань:

«Це не якісь окремі осередки, які сидять і займаються власним проектом. Це постійний обмін думками, циркуляція знань, інформацією», - зазначила Маргарита Широкова.


Через голову профкому, через залучення їх представників, які вже мали досвід участі в інших проектах на здобуття гранту, профспілкова організація безпосередньо ініціювала і долучилася до втілення фундаментальної ініціативи:

«Соціальний капітал і профспілка, як один із осередків, який формує соціальний капітал - це надзвичайно важливо і символічно. Мені надзвичайно приємно, що ми стояли біля витоків процесу ініціювання цього проекту у нашому навчальному закладі», - сказала учасниця лідерської команди Людмила Бурман.

Школа молодіжного лідерства «Прояв», організатором якого є первинна профспілкова організація КДПУ є одним із заходів у всій лідерській програмі.

«У нас є конкретні заходи, які ми подавали як частину реалізації проекту формування соціального капіталу і в цій частині важливу роль ми приділили формуванню молодих лідерів», - додала Людмила Бурман.


Ссылка скопирована в буфер обмена