Жінки Кривого Рогу обирають кар'єру, а потім дітей

Жінки Кривого Рогу обирають кар'єру, а потім дітей

Фото: Google.com

Зараз у Кривому Розі мешкають 140 тисяч дітей.

Щорічно в середньому народжуваність становить від 7 до 8 тисяч малюків. Однак, порівняно з 2006 роком, спостерігається певний спад.
Це характерно не лише для нашого міста, а й для всієї України.

Серед основних причин головний лікар Міжобласного центру генетики та пренатальної діагностики Микола Веропотвелян називає хвилю вступу в репродуктивно активний вік покоління, яке народилося в середині 90-х. Їх, порівняно із 80-ми роками, вдічі менше.

Читайте також: Чорноброві, кохайтеся! Невтішна статистика народжуваності в Україні

Змінився віковий показник породіль. В 90-х перша вагітність припадала до 25 років. Зараз від 25 до 30, а то і пізніше. Українські жінки наближаються до вибору громадянок європейських країн – спочатку кар’єра, а потім дитина.

«Якщо казати про репродуктивні втрати, то це 15% всередньому. Цей показник нічим не відрізняється у Кривому Розі, Україні від світового. Усередньому 15% зареєстрованих вагітностей не виношуються.

З них понад 80% перериваються у першому триместрі. Тут домінують генетичні фактори. Ці фактори можуть бути випадковими, від яких ніхто не застрахований (1-2 вагітності). Але є сім’ї, в яких по 3-4 й більше викидней. Тут включаються різноманітні генні фактори», -
сказав Микола Веропотвелян.

Читайте також: Насильство в сім'ї, побиття дітей в Кривому Розі - тема для розмов

Змінюється кількість родин, які бажають виховувати 2 та більше дітей. Якщо до цього додати проблему безпліддя та невиношуваності, то зниження рівня народжуваності цілком пояснюване.

Щодо смертності малюків, у більшості випадків це причини, пов’язані з внутрішньоутробним розвитком та перебігом пологів.

Матеріал створено за інформацією телерадіокомпанії «Криворіжжя».

Комментарии (6)

ТАРАНТУЛ

16:30, 16 июня 2017

А пока поднимутся по карьерной лестнице уже будет 35-40 лет и тогда она никому не нужна будет.Нужна будет только на одну ночь...

Риэлтор

19:00, 16 июня 2017

ТАРАНТУЛ,почему в европейских странах девушки после 30 лет выходят замуж и нужны мужчинам,а у нас прям уже никому не нужны? Наверное потому что советский союз так и остался в наших головах?

lawyer-KR

21:27, 16 июня 2017

Кривой рог самый грязный город в Украине, дети не хотят в нем рождаться

Александр

21:45, 16 июня 2017

И снова минимум, живущий по прожиточному максимуму, не в силах догнать, как всё-же выживает максимум, живущий по прожиточному минимуму...

Evdokia.krasna

22:15, 16 июня 2017

ДА уж
Розслабились

Dima

10:10, 17 июня 2017

Вы детские больницы до ладу приведите, условий для детей в городе нет

Ссылка скопирована в буфер обмена