З безвізом до Європи. Український сезон відпусток офіційно відкрито

З безвізом до Європи. Український сезон відпусток офіційно відкрито

Фото: Первый Криворожский

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнес Ган заявив, що зараз немає загрози, що Європейський Союз може призупинити безвізовий режим за можливі занепокоєння до процесу впровадження реформ в Україні

«Це є позитивом, чесно, ми обґрунтовано повинні бути щасливими і святкувати відповідним чином, що відбулася візова лібералізація. І ми не повинні спекулювати, якщо цей механізм призупинення може бути запущеним в певний момент.

Ніщо не вказує на те, і поки немає причин, і я сподіваюся, що ніколи не буде причини для цього»
, - зазначив Йоганнес Ган.

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню заявив, що якщо реалізовані реформи не будуть скасовані, він не бачить ніяких проблем, які могли б вплинути на безвіз для українців.

Читайте також: Кривий Ріг обігнав світ. Замовлення ID-карти через інтернет-банкінг

В Євросоюзі неодноразово підкреслювали, що українці в повній мірі заслужили безвіз, тому що ви виконали необхідні 144 умови. У той же час, в ЄС створили законодавче обґрунтування для призупинення безвізових режимів з будь-якими країнами, чиї громадяни порушують умови дотримання безвізового режиму.

Зокрема, цей механізм може бути застосований у разі виникнення міграційних ризиків. Українці, що мають біометричний паспорт, зможуть перебувати в ЄС без візи до 90 днів протягом 180-денного періоду для туризму, відвідування родичів або друзів, або для комерційних цілей, але не для працевлаштування. Для відвідування країн Євросоюзу українці повинні довести свою мету поїздки.

Безвізовий режим з країнами ЄС поширюватиметься на всіх громадян України, в тому числі на тих, хто знаходиться на непідконтрольних уряду територіях.

Про це під час онлайн-конференції повідомила прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца:

«Як нам повідомили європейські партнери, що безвізовий режим поширюватиметься на всіх громадян, в тому числі на громадян України, які перебувають на непідконтрольних територіях за умови наявності біометричного паспорта на загальних підставах».

Читайте також: Боротися з дискримінацією внутрішньо переміщеним особам допомогає Кривий Ріг

Із наближенням безвізового режиму серед українців стала популярною Європа. У літньому топі – Італія, Іспанія, Португалія, Болгарія, Хорватія та Німеччина, найпопулярнішими залишаються Туреччина та Єгипет.

Для громадян України працівники українських консульств 11 червня прибудуть в аеропорти Німеччини, щоб допомогти українцям в разі виникнення ускладнень при перетині кордону.

Про це повідомили Deutsche Welle в генеральному консульстві України в Мюнхені.

«На 11 червня запланований виїзд і перебування консульських посадових осіб, включаючи генерального консула в міжнародному аеропорту Мюнхена. Заходи вжиті, щоб забезпечити оперативні контакти з прикордонними підрозділами федеральної поліції Німеччини в Баварії для реагування на можливі ускладнення при перетині кордону ЄС українцями в безвізовому порядку»
, - повідомили в консульстві.

Читайте також: Розвінчення міфів про «безвіз» для українців

Виїзди дипломатів в аеропорти протягом першого дня дії безвізового режиму заплановані також в інших консульських округах. Допомогу українцям надаватимуть ще, зокрема, в аеропортах Дюссельдорфа і Кельна.

Українські дипломатичні установи вже встановили оперативний зв'язок з місцевими відділеннями федеральної і земельної поліції Німеччини, які здійснюють прикордонний контроль.


Комментарии (4)

omua78

20:01, 05 июня 2017

Жду массовых откликов про Италию , Испанию... в общем , криворожцы - Европа открыта для вас ))))

каракпс

20:43, 05 июня 2017

Видел ли воочию или только картинки пиксельные?

будольф 2

21:16, 05 июня 2017

ваш комент это яркий пример того когда работодатель требует писать все чаще а мыслей нет)))))

ProtivvXynti

22:22, 05 июня 2017

Pensioner, хм, ещё прикалывает как это недо*** пытается каверкать ники....фуууу, какое же ОНО убогое!

Ссылка скопирована в буфер обмена